Kaksi käryä kärsinyt Justin Gatlin: Tyson Gay ansaitsee toisen mahdollisuuden


Etusuora: 26.04.2015 17:12Yleisurheilu
Kaksi käryä kärsinyt Justin Gatlin: Tyson Gay ansaitsee toisen mahdollisuuden
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Usain Bolt jakoi kuluneella viikolla suhteellisen räväköitä kommentteja pikajuoksija Tyson Gayn lyhennettyyn kilpailukieltoon liittyen. Yhdysvaltalainen Gay kärähti vuoden 2013 MM-karsinnoissa anabolisista steroideista ja hänet tuomittiin kahden vuoden kilpailukieltoon. Kilpailukiellosta otettiin kuitenkin puolet pois, koska Gayn katsottiin avustaneen maansa anti-dopingviranomaisia dopingin vastaisessa työssä. Bolt ei tätä purematta niellyt, vaan kertoi Gayn paikan olevan kaikkialla muualla kuin urheilukentillä.

Nyt Gayta on saapunut puolustamaan maanmiehensä Justin Gatlin. Viime kauden 100 metrin tilastoykkösen (9,77) mielestä Gay ansaitsee toisen mahdollisuuden ja Boltin kommenteista ei pitäisi välittää.

- Gaylla ja Boltilla on ollut aina hyviä kisoja. Gay ansaitsee ehdottomasti uuden mahdollisuuden palata radoille, kaikki ansaitsevat, Gatlin kertoo The Guardianin haastattelussa.

Toisaalta Gatlin puoltaisi varmasti kolmannenkin mahdollisuuden puolesta, sillä mies on itse kärynnyt urallaan jo kaksi kertaa. Myös miehen kovemmat tulokset näinä päivinä kuin dopingvuosinaan ovat herättäneet kummastusta. Gatlin onkin saanut niskaansa roimasti kritiikkiä, eikä mies kuulu yleisurheilukenttien rakastetuimpiin hahmoihin.

- On etsittävä positiivisia asioita, eikä keskityttävä kritiikkiin. Minä yritän juosta niin kovaa kuin mahdollista, eikä muiden mielipiteillä ole merkitystä.

33-vuotias Gatlin kommentoi myös hänen ja Boltin odotettua kohtaamista, joka tulee todennäköisimmin olemaan Pekingin MM-kisoissa.

- Se on todellinen taistelu. Olen valmistautunut kohtaamaan hänet. Olin viime vuonna voittamaton ja tunnen olevani edelleen samassa kunnossa.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta