Kalevan kisat käyntiin! Avauspäivässä kestomatkojen loppukilpailuja


Kalevan kisat vuosimallia 2020 käynnistyvät torstaina Turussa. Kilpailut ovat jatkoa yleisurheilun superviikolle, sillä tiistaina samaisella Paavo Nurmi -stadionilla kilpailtiin PNG:n merkeissä.
Etusuora: 13.08.2020 10:23Yleisurheilu
Kalevan kisat käyntiin! Avauspäivässä kestomatkojen loppukilpailuja
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Arttu Vattulainen (11) ja Henri Manninen (59.
Torstaina Kalevan kisoissa kilpaillaan runsaasti alkukilpailuja sekä kestomatkojen loppukilpailuja. Seuraavassa kisojen aikataulua, livetuloslinkki sekä ennakkoa päivän loppukilpailuista.

Kalevan kisat – Aikataulu (torstai)


Torstai 13.8.2020

KelloM/NLajiVaihe
16.30M/N20 000m ratakävely/10 000m ratakävelyFinaali
16.35MKorkeusKarsinta A + B
17.30NMoukariKarsinta
18.00NPituusKarsinta A + B
18.25M400mAlkuerät
18.30MKuulaKarsinta
18.55N400mAlkuerät
19.00NSeiväsKarsinta A + B
19.25MKiekkoKarsinta
19.30M10 000mFinaali
20.15N5000mFinaali


Katso myös: Kisojen livetulokset

Kestomatkoilla tehdään historiaa?


Annemari Kiekara on voittanut kuusi SM-kultaa 5000 metriltä, mutta edellisestä voitosta on kulunut aikaa jo 11 vuotta. Ensimmäisen SM-kullan 5000 metrillä hän voitti 25 vuotta sitten! Torstaina Kiekara on ”jälleen” suosikki kauden kärkitilastonoteerauksen 16.18,76 voimin.

Lue myös: Annemari Kiekara tavoittelee uskomatonta ennätystä Kalevan kisoissa

Helpolla Kiekara ei tule kuitenkaan pääsemään. Tästä pitää huolen erityisesti Rovaniemen Lapin Johanna Peiponen, joka on juossut kesän mittaan tuloksen 16.23,20. Tulos syntyi samassa startissa miesten lähdön kanssa.

Myös kotikentällään juokseva Janica Rauma on tyrkyllä aivan kärkikahinoihin. Rauman kausi on ollut hieman hankala nilkkavaivan takia, mutta 3000 m on kuitenkin liikkunut mukavasti 9.34. Rauma on myös kisan kirivahvimpia juoksijoita ajatellen lopputaistelua.

Miesten kympillä useita suosikkeja


Miesten 10 000 metrin osallistujalista on mukavaa katseltavaa, sillä mukana on Suomen tämän vuoden tilastojen kärkinimet sekä edellisvuosien mestareita.

Kahden vuoden takainen 10 000 metrin Suomen mestari Jaakko Piesanen lähtee kisaan tilastokärkenä. Saarijärven Pullistuksen suojatti esitti vakuuttavan juoksun alkukesästä, kun hän kellotti lähestulkoon soolojuoksulla ajan 29.38,42. Tämän jälkeen mies on kilpaillut harvakseltaan, joten viimeisin vire on vain miehen itsensä tiedossa.

Suomen suvessa on nähty kaksi 30 minuutin alitusta. Toisesta näistä on vastuussa mies nimeltä Frédéric Tranchand. 32-vuotias suunnistuksen arvokisamitalisti kiersi 25 kierrosta aikaan 29.55,42 Turussa heinäkuun lopulla. Kalevan kisojen mitaleja mieheltä ei vielä löydy.

Piesanen ja Tranchad kuuluvat ehdottomasti suurimpiin mitalisuosikkeihin, mutta osallistujalistalta löytyy mielenkiintoisia nimiä. Muun muassa kesällä ongelmista kärsinyt Arttu Vattulainen on saanut harjoituksissa juonesta kiinni ja on ilmoittaunut mukaan kilpailuun. Mikäli vuoden 2018 EM-kisakävijän kunto on edes lähellä normaalitasoa, niin mitali on miehen hyppysissä.

Viime vuoden mestari Eero Saleva on juossut kelpo kautta ja on varmasti alle 30 minuutin kunnossa. Sen sijaan viime vuoden pronssimies Antti Ihamäki ei ole päässyt kauden mittaan toivottuun vauhtiin, joten podiumille vaaditaan selkeää tasonnostoa kauden aikaisempaan tasoon nähden. Myös konkarikolmikko Henri Manninen, Aki Nummela ja Jarkko Järvenpää nähdään viivalla. Antti-Pekka Niinistö on myös nimi, joka on syytä alleviivata mitalikamppailua ajatellen.

Kävelyssä tutut suosikit


Miesten ja naisten kävelyt kilpaillaan poikkeuksellisesti stadionilla mondolla, eikä maantiellä.

Miesten kisassa on odotettavissa suvereeni näytös, kun Aleksi Ojala lähtee matkaan selkeänä ennakkosuosikkina. Ojalalla on jo ennestään kolme Kalevan kisojen mestaruutta. Miehen etukäteen kovin vastustaja Aku Partanen vetäytyi kisasta takareisivaivojen takia.

Naisten kisan ykkösnimiä ovat tutut kasvot, kuten Tiia Kuikka, Elisa Neuvonen, Enni Nurmi ja Anniina Kivimäki.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta