Kanadalainen sprintteri kirjoitti yleisurheiluhistorian rahakkaimman varustesopimuksen


Etusuora: 05.12.2015 16:47Yleisurheilu
Kanadalainen sprintteri kirjoitti yleisurheiluhistorian rahakkaimman varustesopimuksen
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kanadalainen Andre De Grasse on tehnyt yleisurheilumaailman rahakkaimman varustesopimuksen. 21-vuotiaan De Grassen monivuotinen sopimus Puman kanssa on arvoltaan 11 miljoonaa dollaria eli reilut 10 miljoonaa euroa. Bonuksineen summa voi kohota lähemmäs 30 miljoonaan euroon.

- Olen todella helpottunut sopimuksesta. Siirtyminen ammattilaiseksi ei ollut itsestäänselvyys. Mietin pitkään pitäisikö jatkaa opiskeluja, Yhdysvalloissa opiskellut De Grasse kertoi Kanadan lehdistölle.


De Grasse nousi suuren yleisön tietoisuuteen viime kaudella. Sprintteri voitti satasella MM-pronssia ja Pan-Amerikan mestaruuden. Miehen ennätykset ovat satasella 9,92 ja 200 metrillä 19,88, joka on myös Kanadan ennätys.

Moni varmasti jo miettii paljonko samalla merkillä kilpailevan Usain Boltin sopimuksen arvo on. Bolt kirjoitti vuonna 2013 uransa loppuun asti kattavan sopimuksen, jonka arvo on 10 miljoonaa dollaria vuodelta.

Cbc.ca, torontosun.com, uk.reuters.com
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta