Keihäänheitossa uusi nuorten maailmanennätys


Harri Piironen: 03.08.2015 06:43Yleisurheilu
Keihäänheitossa uusi nuorten maailmanennätys
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kuubalainen Yulenmis Aguilar (s. 1996) on tehnyt naisten keihäänheitossa uuden nuorten maailmanennätyksen 63,86. Tulos syntyi Kanadan Edmontonissa käytävissä Pan-Amerikan nuorten yleisurheilumestaruuskisoissa sunnuntaina. Edellinen maailmanennätys oli Ukrainan (nyk. Venäjän) Vira Rebrikin vuonna 2008 heittämä 63,01.

Aguilarin maailmanennätys oli yllätys, sillä ennen sunnuntaita naisen uran paras heitto oli toukokuussa syntynyt 59,18. Edmontonin tulos rikkoo sekä Pekingin MM-rajan 61 metriä että Rion olympiarajan 62 metriä. Naisten keihäänheiton taso on taantunut Kuubassa hurjasti entisen ME-naisen Osleidys Menendezin lopettamisen jälkeen. Aguilarin jälkeen toiseksi paras kuubalaisnainen on nakannut tänä vuonna vain hieman yli 51 metriä.

Viikonloppuna nähtiin myös toinen kova naisjuniorin keihäskaari, kun Puolan Maria Andrejczyk (s. 1996) tinttasi lauantaina kotimaassaan sijaitsevassa Cetniewossa ennätyksensä 62,11. Tuloksella puolalainen on nuorten kaikkien aikojen maailmantilastossa sijalla neljä.

Lähde: Depor Cuba
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta