Keihäsmiehille uusi vastustaja eksoottisesta paikasta - 35 vuotta vanha ennätys murskaksi


Keskellä Tyyntä valtamerta sijaitsevalta Tahitin saarelta lähtöisin oleva Teuraiterai Tupaia on heittänyt uuden Ranskan miesten keihäsennätyksen 86,11.
Etusuora: 18.05.2024 07:17Yleisurheilu
Keihäsmiehille uusi vastustaja eksoottisesta paikasta - 35 vuotta vanha ennätys murskaksi
Kuva: Trackpic
Kuvituskuva.
Teuraiterai Tupaia, 24, teki tuloksensa Fontainebleaussa perjantaina. Edellinen Ranskan ennätys oli Pascal Lefevren 82,56 vuodelta 1989.Tupaian oma ennätys ennen perjantaita oli 80,86 vuodelta 2021, joten kohennusta tuli kerralla yli viisi metriä. Hän oli kilpaillut tätä ennen kolmesti alkuvuoden 2024 aikana mutta jäänyt jokaisessa kisassaan alle 70 metrin tuloksiin.

Kesällä 2021 Tupai saavutti pronssin alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa mutta ei ole vielä debytoinut yleisen sarjan arvokisoissa.

Teuraiterai Tupaia muutti Tahitilta Ranskaan parikymppisenä vuonna 2020. Hänen urheilullisesta lahjakkuudestaan kertoo 15-vuotiaana Australian Cairnsissa hypätty korkeustulos 200.Perjantain kaarellaan Tupaia rikkoi myös olympiarajan 85,50, joten hän pääsee kilpailemaan kotiyleisönsä eteen elokuussa Pariisissa. Ennen tätä käydään kesäkuussa Roomassa EM-kilpailut.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta