Raju ennätysparannus yllätysnimeltä - Kenia nousemassa maailman eliittiin myös 100 metrin juoksussa?


Afrikan itärannikolla sijaitseva Kenia on tunnettu maailmanluokan kestävyysjuoksijoistaan ja keihäänheittäjä Julius Yegosta. Nyt maasta on tulossa lupaava kyky myös miesten 100 metrin juoksuun.
Etusuora: 31.03.2021 12:38Yleisurheilu
Raju ennätysparannus yllätysnimeltä - Kenia nousemassa maailman eliittiin myös 100 metrin juoksussa?
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
25-vuotias Ferdinand Omanyala juoksi tiistaina Nigerian pääkaupungissa Lagosissa uuden Kenian ennätyksen 10,01. Maan aiempi ennätys lajissa oli Mark Otienon 10,14 vuodelta 2017. Omanyalan oma ennätys ennen tiistaita oli helmikuussa juostu 10,29. Tammikuussa hän oli kellottanut kotimaassaan liian kovassa myötätuulessa ajan 10,11.

Omanyalalla on taustallaan dopingrike. Hän oli 14 kuukautta kilpailukiellossa vuosina 2017 ja 2018. Dopingkäry saattaa pitää hänet ulkona Tokion olympialaisista, sillä Kenian yleisurheiluliitto on rajoittanut dopingista kärynneiden urheilijoiden osallistumista arvokilpailuihin.

Kenian parhaat pikajuoksusaavutukset ovat tulleet 400 metriä pitkissä juoksuissa. Maa saavutti miesten 4 x 400 metrin juoksussa olympiakullan vuonna 1972. Nicholas Bett voitti 400 metrin aitajuoksussa MM-kullan vuonna 2015.

Lähde: nation.africa
Kaupallinen yhteistyö

Monet tekijät vaikuttavat siihen, miten energisiä olemme arjessa tai urheillessa ja minkälaiseksi terveytemme muodostuu tulevaisuudessa. Puhdin suosituin testipaketti, Puhti-terveystarkastus antaa monipuolisesti tietoa siitä, miten elimistösi voi.

  • Kaikki testit helposti ja nopeasti ilman lääkärin lähetettä
  • Selkeä ja edullinen hinnoittelu
  • Näytteenotto käy hetkessä ja tulokset yleensä jo seuraavana päivänä Oma Puhti -palveluun