Kenian ensimmäisiin yleisurheilutähtiin lukeutunut olympiamitalisti kuollut - pojasta tuli ME-juoksija ja kaksinkertainen olympiavoittaja


Miesten 4 x 400 metrin viestissä olympiahopean Kenian joukkueessa Mexicossa 1968 saavuttanut Daniel Rudisha on kuollut torstaina 73-vuotiaana.
Etusuora: 07.03.2019 13:15Yleisurheilu
Kenian ensimmäisiin yleisurheilutähtiin lukeutunut olympiamitalisti kuollut - pojasta tuli ME-juoksija ja kaksinkertainen olympiavoittaja
Flickr.com by Bob Mical
Diabeteksesta kärsinyt Daniel Rudisha sai sydänkohtauksen keskiviikkoiltana ja kuoli tänään sairaalassa. Hän menehtyi 73-vuotiaana. Asiasta uutisoi Tuko.co -sivusto.

Rudisha, jonka oma ennätys 400 metrin juoksussa oli 45,5 vuodelta 1967, lukeutui Kenian ensimmäisiin yleisurheilutähtiin. Nykyisin mitaleja olympia- ja MM-kisoissa rohmuava maa saavutti historiansa ensimmäisen olympiamitalin vasta vuonna 1964.

Rudishan poika David Rudisha pitää nykyisin hallussaan miesten 800 metrin juoksun maailmanennätystä 1.40,91, jonka hän juoksi Lontoon olympiafinaalissa 2012. David uusi olympiavoittonsa Riossa neljä vuotta myöhemmin ja on saavuttanut 800 metrillä myös MM-kullat vuosina 2011 ja 2015.

Rudisha valmensi poikansa ohella myös muun muassa 800 metrillä kaksi MM-kultaa saavuttanut Billy Konchellahia.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta