Kenian yleisurheiluliitto siistii maassa rehottavaa dopingin käyttöä


Etusuora: 14.04.2015 09:19Yleisurheilu
Kenian yleisurheiluliitto siistii maassa rehottavaa dopingin käyttöä
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Dopingongelman kanssa tuskaileva Kenian yleisurheiluliitto asetti maanantaina kaksi eurooppalaista manageritoimistoa kuuden kuukauden toimintakieltoon. Hollantilainen Volare Sports -yhtiö ja italialainen Rosa & Associati -toimisto eivät saa tuona aikana toimia yhteistyössä kenialaisten yleisurheilijoiden kanssa.


Gerald van der Veenin johtama Volare Sports on hoitanut muun muassa Kenian maratonhuippujen Dennis Kimetton, Wilson Kipsangin ja Geoffrey Mutain asioita. Federico Rosan pyörittämä Rosa & Associati on puolestaan manageroinut 1500 metrin juoksun vuoden 2008 olympiavoittajaa Asbel Kipropia sekä 800 metrin juoksun maailmanmestareita Janet Jepkosgeita (MM 2007) ja Eunice Sumia (MM 2013). Rosan talliin kuulunut maratoonari Rita Jeptoo asetettiin tammikuussa kahden vuoden kilpailukieltoon EPO-kärystä.

Kenian yleisurheiluliiton puheenjohtaja Isaiah Kiplagat paljasti maanantaina, että Volere Sports -talliin kuuluneita kenialaisurheilijoita on kärynnyt lisää. Nimiä hän ei kertonut. Kenian yleisurheilun dopingongelma on erittäin paha, sillä kuluneiden viiden vuoden yli 30 kenialaisjuoksijaa on asetettu kilpailukieltoon kiellettyjen aineiden käytön seurauksena. Asbel Kiprop on ymmällään käryistä ja vakuuttelee, ettei ole koskaan käyttänyt kiellettyjä aineita.

athleticsweekly.com
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta