Kerttu Niskanen jää pois Lillehammerista - Katso Suomen joukkuevalinnat!


Pohjoismaisissa hiihtolajeissa on seuraavana edessä Lillehammerin kisaviikonloppu. Ennakkotiedoista poiketen Suomen Kerttu Niskanen ei osallistu Lillehammerin kisaviikonloppuun, Hiihtoliitto tiedottaa.
Etusuora: 26.11.2018 18:00Hiihto
Kerttu Niskanen jää pois Lillehammerista - Katso Suomen joukkuevalinnat!
Kuva: Ruka Nordic -kuvapankki
Kerttu Niskanen
Kerttu Niskanen keskittyy palauttavaan harjoitteluun ja suunnitelmissa on kilpailla Beitostölenissä. Niskasen tilalle ei lähde ketään urheilijaa, vaan Suomen joukkue koostuu kuudesta naisesta.

Pohjoismaisten lajien maailmancupit jatkuvat siis tulevana viikonloppuna Norjan Lillehammerissa sekä Venäjän Nizhny Tagilissa. Hiihdon, yhdistetyn ja mäkihypyn (naiset) joukkueet suuntaavat Norjaan, sen sijaan miesmäkihyppääjät kohti Venäjää.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu Lillehammerissa minitourilla, missä hiihdetään vapaan sprintit sekä 10 ja 15 kilometriä myös vapaalla hiihtotavalla. Kiertueen päättää perinteisellä hiihtotavalla hiihdettävät 10 ja 15 kilometriä takaa-ajot.

Hieman erikoista on, että Niskasen tilalle ei valittu ketään urheilijaa. Esimerkiksi vapaan spesialistilla Eveliina Piipolla olisi ollut hyvät mahdollisuudet säväyttää Lillehammerissa. Alle 23-vuotias Piippo kuuluu myös tänä vuonna Lahdessa järjestettävien nuorten MM-hiihtojen suurimpiin mitalisuosikkeihin.

Katso myös: Lillehammerin Maailmancup: Ohjelma & joukkueet

Rukalla hieman epäonnistuneet yhdistetyn miehet lähtevät Lillehammeriin viiden urheilijan voimin. Lillehammerissa kilpaillaan peräti kolmella eri formaatilla, kun kilpailuohjelmassa ovat henkilökohtaiset 5 ja 10 kilometrin kilpailut, sekä paluun tekevä massalähtökilpailu. Eniten pisteitä kerännyt urheilija vie Lillehammerin Tourin nimiinsä.

Naisten mäkihypyn maailmancup avataan Lillehammerissa. Mukana on tänä vuonna peräti kolme suomalaista, kun Susanna Forsström ja Julia Tervahartiala avaavat maailmancup-kautensa heti ensimmäisestä osakilpailusta Julia Kykkäsen rinnalla.

Sen sijaan miehet suuntaavat Venäjälle Nizhny Tagiliin kahden urheilijan voimin, kun mukana ovat Antti Aalto ja Jarkko Määttä.

Suomen joukkuevalinnat


Maastohiihto

Naiset:
Andrea Julin
Katri Lylynperä
Johanna Matintalo
Laura Mononen
Krista Pärmäkoski
Susanna Saapunki
Miehet:
Ristomatti Hakola
Matti Heikkinen
Martti Jylhä
Lari Lehtonen
Joni Mäki
Iivo Niskanen
Antti Ojansivu
Anssi Pentsinen
Lauri Vuorinen


Mäkihyppy

Naiset:
  • Susanna Forsström
  • Julia Kykkänen
  • Julia Tervahartiala
Miehet:
  • Antti Aalto
  • Jarkko Määttä


Yhdistetty

  • Ilkka Herola
  • Wille Karhumaa
  • Atte Kettunen
  • Leevi Mutru
  • Arttu Mäkiaho

Lähde: Hiihtoliiton tiedote