Kiekonheitossa uusi maailman kärkitulos erikoisissa olosuhteissa


Harri Piironen: 05.05.2015 19:52Yleisurheilu
Kiekonheitossa uusi maailman kärkitulos erikoisissa olosuhteissa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Itävaltalainen kiekonheittäjä Gerhard Mayer (s. 1980) paiskasi tiistaina Schwechatissa uuden maansa ennätyksen ja maailman kauden kärkituloksen 67,20. Alppimaan aiempi ennätys oli myös Mayerin nimissä -  65,24 vuodelta 2010. Ennätystulos ylittää sekä Pekingin MM-kisojen (65,00) että Rion olympialaisten (66,00) tulosrajat.

Wienin eteläpuolella sijaitsevassa Schwechatissa on pitkille kiekkokaarille otollinen urheilukenttä, jossa puhalsi tiistaina passeli kaakkoistuuli. Mayeria valmentava entinen 84 metrin keihäänheittäjä Gregor Högler kuvaili olosuhteita kiekonheitolle täydellisiksi. Hän mainitsi lisäksi, että kyseisellä kentällä tullaan järjestämään lähitulevaisuudessa lisää kilpailuja. Schwechatissa kiekkoringin ympärillä ei ole suojaverkkoa.

Gerhard Mayerin toistaiseksi paras arvokisasijoitus irtosi Helsingin EM-kilpailuista 2012, jolloin mies oli loppukilpailun seitsemäs. Berliinin MM-kilpailuissa 2009 hän sijoittui finaalissa kahdeksanneksi. Bangkokin universiadeissa 2007 Mayer voitti kultaa tuloksella 61,55.

Viikonloppuna Zagrebissa nähtiin myös erittäin tasokas kiekkokaari. Martin Markovic (s. 1996) nakkasi 1,75 kiloa painavaa 19-vuotiaiden sarjan limppua lukemat 67,47, joka on kaikkien aikojen toiseksi paras tulos tässä ikäluokassa. Vain Ukrainan entinen junioritähti Mykyta Nesterenko on heittänyt pidemmälle - 70,13 vuonna 2008. Miesten kaksikiloista välinettä Markovic on lennättänyt parhaimmillaan 62,43, joka syntyi Splitissä maaliskuussa. Hän voitti 19-vuotiaiden maailmanmestaruuden viime kesänä Eugenessa.

Lähde: Der Standard

Gerhard Mayerin 67,20:

https://www.youtube.com/watch?v=6_FTi1MXvTQ
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta