Kiinan tunnetuimman yleisurheilijan ura päättymässä?


Etusuora: 03.04.2015 16:16Yleisurheilu
Kiinan tunnetuimman yleisurheilijan ura päättymässä?
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kiinan tunnetuimman yleisurheilijan, pika-aituri Liu Xiangin, odotetaan kertovan uransa päättymisestään lähipäivinä, mikäli on uskominen hänen valmentajaansa Sun Haipingia.

Liu on voittanut urallaan olympiakultaa (2004) ja maailmanmestaruuden (2007), mutta on näiden vuosien jälkeen kärsinyt hankalista loukkaantumisista. 31-vuotias Liu ilmoitti jo alkuvuodesta jättävänsä myös MM-kotikisat Pekingissä väliin akillesjännevaivojen vuoksi, jonka oletetaan olevan suurin takaisku uransa jatkumiselle.


Liu muistetaan arvokisavoittojen ohella tunteikkaasta esiintymisestään Pekingin olympialaisten aitojen alkuerissä. Loukkaantumisesta kärsinyt kiinalainen halusi väkisin ilmestyä viivalle kotiyleisönsä eteen, mutta ei pystynyt kuitenkaan juoksemaan. Liuta onkin ihailtu, niin Kiinassa kuin muuallakin maailmassa, sympaattisena ja periksiantamattomana urheilijana.

foxsport.com
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta