Kilpailukiellosta vapautuva estejuoksun olympiavoittaja puolustaa kultaansa Riossa


Harri Piironen: 25.05.2015 15:25Yleisurheilu
Kilpailukiellosta vapautuva estejuoksun olympiavoittaja puolustaa kultaansa Riossa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Venäläinen 3000 metrin estejuoksun moninkertainen arvokisavoittaja Julia Zaripova, 29, aikoo osallistua vuoden päästä käytäviin Rion olympialaisiin. Asiasta ilmoitti Tatarstanin tasavallan urheiluministeri Vladimir Leonov venäläisen R-Sport -sivuston haastattelussa.

Zaripova kärsii parhaillaan biopassin perusteella langetettua kahden ja puolen vuoden kilpailukieltoa, joka alkoi heinäkuussa 2013 ja päättyy tammikuussa 2016. Hän on lisäksi vaarassa menettää Lontoossa saavuttamansa olympiavoiton, koska naisen kilpailutuloksia kesiltä 2011 ja 2012 ollaan mahdollisesti hylkäämässä. IAAF ei ole vielä vahvistanut tulosten mitätöintiä.

Zaripova voitti olympiakultansa ohella esteiden maailmanmestaruuden Daegussa 2011 ja Euroopan mestaruuden Barcelonassa 2010. Näitä mestaruuksia IAAF ei ole mitätöimässä. Zaripovan vuonna 2012 Tukholmassa syntynyt 3000 metrin esteiden ennätysaika 9.05,02 on lajin kaikkien aikojen tilaston kakkostulos.

Lähde: R-Sport

 
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta