Kilpailukieltoa lusinut kolmiloikkatähti palaa areenoille lauantaina


Etusuora: 19.03.2015 16:51Yleisurheilu
Kilpailukieltoa lusinut kolmiloikkatähti palaa areenoille lauantaina
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Ranskalainen kolmiloikan maailmanmestari Teddy Tamgho (s. 1989) osallistuu lauantaina Pariisin lähellä Ermont-Eaubonnessa järjestettäviin kilpailuihin. Tamgho on kilpaillut viimeksi syyskuussa 2013 Timanttiliigan osakilpailussa Brysselissä.


Tamgholle langetettiin vuosi sitten vuoden kilpailukielto kolmesta väliin jätetystä dopingtestistä joulukuun 2012 ja maaliskuun 2014 väliseltä ajalta. Kilpailukielto päättyi eilen. Ranskalainen on ilmoittanut tavoitteekseen puolustaa mestaruuttaan Pekingissä elokuussa käytävissä MM-kilpailuissa.

Tamghosta (18,04) tuli Moskovan MM-finaalissa 2013 historian kolmas sallituissa oloissa 18 metriä ylittänyt kolmiloikkaaja. Aiemmin tähän olivat kyenneet Iso-Britannian Jonathan Edwards (18,29, v. 1995) ja Kenny Harrison (18,09, v. 1996). Tamgho pitää hallussaan kolmiloikan sisäratojen maailmanennätystä 17,92, joka syntyi Pariiisin EM-finaalissa 2011.

Tamgho on koheltanut myös aiemmin. Syksyllä 2011 hän tappeli harjoitusleirillä naispuolisen yleisurheilijan kanssa ja sai tempusta Ranskan liitolta puolen vuoden kilpailukiellon. Viime kesän Zürichin EM-kisoissa Tamgho toimi kilpailukiellostaan huolimatta ranskankielisen Eurosportin asiantuntijana.

france24.com
Kaupallinen yhteistyö

Verge Motorcycles on sähkömoottoripyöräilyn tulevaisuus! Verge suunnittelee, kehittää, rakentaa ja myy innovatiivisia sähköisiä moottoripyöriä. Vergellä on nyt käynnissä rahoituskierros kasvusijoituspalvelu Springvest Oyj:n kautta. Tutustu Vergeen ja sijoita sähköistyvään liikenteeseen!