Kolmiloikkatähti ulkona MM-kisoista - Dopingista epäilty ME-aituri vapautettiin kilpailemaan


Kolmiloikkaja Pedro Pablo Pichardo ei kilpaile MM-kisoissa. Pika-aitojen ME-nainen ja hallitseva maailmanmestari Tobi Amusan saa kilpailla Budapestissa huomenna alkavissa MM-kisoissa
Etusuora: 18.08.2023 06:08Yleisurheilu
Kolmiloikkatähti ulkona MM-kisoista - Dopingista epäilty ME-aituri vapautettiin kilpailemaan
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic

Kansainvälisen yleisurheiluliiton etiikkaa valvova eli AIU asetti aiemmin kesällä Tobi Amusanin kilpailukieltoon kolmen ohitetun dopingtestin takia.

Kurinpitoelin (Disciplinary Tribunal) on kuitenkin nyt kumonnut AIU:n päätöksen, joten Amusan pääsee juoksemaan Budapestissä.

AIU:ssa kilpailukiellon kumoaminen on otettu vastaan närkästyneenä. Amusan ilmoitti aiemmin sosiaalisessa mediassa, että hänet testattiin vain muutama päivä kolmannen väliin jääneen testin jälkeen. Tämä on saattanut edesauttaa kilpailukiellon mitätöimistä.

Amusan juoksi viime kesänä MM-välierässä maailmanennätyksen 12,12. MM-finaaliin hän voitti myötätuuliajalla 12,06. Budapestiin Amusan lähtee tilastokakkosena ajalla 12,34. 100 metrin aitojen alkuerät juostaan tiistaina.

Pedro Pablo Pichardo ulkona MM-kisoista


Kolmiloikan hallitseva olympiavoittaja sekä maailman- ja Euroopan mestari Pedro Pablo Pichardo vetäytyi torstaina MM-kisoista alaselkävamman takia.

Pichardo on kilpaillut tällä ulkoratakaudella vain Dohassa toukokuun alussa, jolloin syntyi myötätuulitulos 17,91. Maaliskuussa hän voitti sisäratojen EM-kullan tuloksella 17,60.

Kaupallinen yhteistyö

Monet tekijät vaikuttavat siihen, miten energisiä olemme arjessa tai urheillessa ja minkälaiseksi terveytemme muodostuu tulevaisuudessa. Puhdin suosituin testipaketti, Puhti-terveystarkastus antaa monipuolisesti tietoa siitä, miten elimistösi voi.

  • Kaikki testit helposti ja nopeasti ilman lääkärin lähetettä
  • Selkeä ja edullinen hinnoittelu
  • Näytteenotto käy hetkessä ja tulokset yleensä jo seuraavana päivänä Oma Puhti -palveluun