Kommentti: Kajauttaako Hakola isolla pyssyllä?


Rukan MC-kauden avauksen alla on puhuttanut lumipula ja Therese Johaugin paluu. Suomalaisittain odotukset alkavalle sesongille ovat korkealla.
Jussi Valli: 23.11.2018 20:45Hiihto
Kommentti: Kajauttaako Hakola isolla pyssyllä?
Kuva: Ruka Nordic -kuvapankki
Odotus on pian ohi ja maailman parhaat pohjoismaisten talvilajien urheilijat päästetään irti Rukan maailmancup -kauden avauksen kunniaksi. Kuusamon Rukalla olosuhteiden eteen on tehty kaikki voitava viimeisen viikon aikana.

Tiistaina kisaorganisaatio antoi tiedotteen, jossa luvattiin että lunta saadaan tehtyä niin paljon, että Impilinnan legendaarisen nousun sisältävä viiden kilometrin latu saataisiin kisakuntoon. Lupaus herätti hiihtoniiloissa heti epäilyksen siitä mahtaako se toteutua, etenkin kun latujen vieressä pöhisseet lumitykit sylkivät parin asteen pikkupakkasessa valkoista kultaa mitättömällä teholla.

Vaikka kisalatu onkin tänä vuonna typistetympi, herkullisia kilpailuita on tarjolla niin maastohiihdon kun yhdistetynkin puolella. Maastohiihdon puolella menestysnäkökannat kohdistuvat nelikkoon Iivo NiskanenRistomatti HakolaMatti HeikkinenKrista Pärmäkoski. Vaikka Niskanen koki Rovaniemen Suomen Cupin perinteisen väliaikalähtökisassa yllätystappion Ristomatti Hakolalle, Vieremän mies huokuu sopivaa itseluottamusta ajatellen sunnuntain perinteisen 15 kilometrin kisaa.

Katso myös: Hiihdon Maailmancup 2018-2019 - Katso Ohjelma & Tulokset

Hakolan Rovaniemen vauhti näytti sen, että ”pyssyn kaliiperi” suurenee myös normaalimatkoilla tulevalla kaudella. Suuri yleisö odottaa Hakolalta lauantaina ensimmäistä MC-palkintokorokepaikkaa perinteisen sprintissä, mutta mies itse odottaa sunnuntain 15 kilometrin kisaa vesi kielellä. Hieman typistetty latuprofiili sopii oman nimikkokaupankin omaavalle Hakolalle hyvin.

Vaikka Impilinnan mäki jääkin ladusta pois, Hakolalle erinomaisesti sopiva tasatyöntöosuus hiihdetään nyt neljään otteeseen. Kymmenen joukon sijoituksen hekumointi ei mielestäni ole yhtään yliampuvaa.

Johaug tulee ja ottaa omansa


Naisten puolella nähdään sirkusta sekä ladulla että latujen ulkopuolella. Therese Johaugin paluu kilpaladuille on tosiasia ja odotettavissa on kovaa valuuttaa laduilla sekä kulisseissa. Asiantuntijoiden mukaan Johaug palaa heti huipulle ja nappaa sunnuntain kisassa voiton. Itse uskon samaan. Kisaolosuhteista näyttäisi tulevan tasapuoliset ja ihanteelliset, kun ladulle päästään pikkupakkasessa. Kalusto- ja voiteluhuolia tuskin viikonlopun kisoissa siis nähdäänkään.

Rukan kisalatu sopii hyvin myös Johaugille ja hänen todelliset haastajat sunnuntain kilpailussa on vähissä. Toivotaan että ainakin Krista Pärmäkoski onnistuisi laittamaan hiekkaa Johaugin rattaisiin. Etenkin naisten puolella aikaerot saattavat kasvaa suuriksi, varsinkin kärjen ja keskikastin osalta.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta