Mäkäräinen ylivoimaiseen voittoon Kontiolahdella – Hiidensalo paras suomalaismies

Ampumahiihdon GP kilpailut alkoivat lauantaina Kontiolahdella.
Etusuora: 16.11.2019 14:11Ampumahiihto
Anais Bescond ja Kaisa Mäkäräinen juhlatunnelmissa. Kuva: Andrew Fedorov [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons
Kontiolahden GP -kilpailuissa oli lauantaina vuorossa pikakilpailu. Suomalaisittain ilonaiheita saatiin erityisesti naisten puolella, jossa voiton vei Kaisa Mäkäräinen. Miehissä suomalaisista kovinta kyytiä piti Olli Hiidensalo.

Kaisa Mäkäräinen oli 7,5 km sprinttimatkalla ylivoimainen. Suomalainen ampui puhtaasti ja jätti kisan kakkosen Iryna Kryukon taakseen minuutin ja 14 sekunnin erolla. Valkovenäläinen Kryuko ampui kisassa yhden sakon. Kisassa kolmanneksi suoriutui yhden sakon turvin Venäjän Ekaterina Yurlova-Percht (+1.30,4).

Mari Eder ampui kolme pummia ja oli kisan neljäs (+1.34,4). Jenny Fellman sijoittui kuudenneksi kahdella sakolla.

Hiidensalo (1+2) vastasi suomalaismiesten parhaasta sijoituksesta 10 km pikakilpailussa napaten neljännen sijan. Tero Seppälä (1+2) jäi Hiidensalosta noin neljä sekuntia ja oli viides. Kisan voitti valkovenäläinen Anton Smolski.

Sunnuntaina Kontiolahden GP -kisoissa on vuorossa takaa-ajo.