Osuva ystävänpäiväsattuma nuorten SM-sprintissä - kaverukset jakoivat kultamitalin

Kontiolahdella nähtiin tiukkaa taistelua nuorten SM-mitaleista.
Etusuora: 14.02.2020 14:54Hiihto
Kontiolahden kolmipäiväiset nuorten SM-hiihdot käynnistyivät perjantaina vapaan tyylin sprinteillä. Naisten 23-vuotiaiden sarjassa nähtiin huima taistelu mitaleista. Ystävänpäivän teemaan sopien hyvien ystävysten välille ei saatu lainkaan eroa, vaan kulta päätyi jaettavaksi Haapajärven Kiilojen Tiia Olkkosen ja Karihaaran Visan Emmi Lämsän kesken.

Kolmanneksi sijoittunut Kainuun Hiihtoseuran Anita Korva ei myöskään jäänyt kauaksi kullasta, sillä hän hävisi voittajakaksikolle vain 0,6 sekuntia.

20-vuotiaiden sarjassa Mikkelin Hiihtäjien Jasmin Kähärä oli omaa luokkaansa ja vei mestaruuden lähes kolmen sekunnin erolla Liperin Hiihtoseuran Lotta Kurttilaan. Kolmanneksi hiihti SM-kisan ulkopuolella Viron Telloora Ojaste. Pronssimitalin pokkasi Tampereen Pyrinnön Amanda Saari.

18-vuotiaiden sarjan nopein oli SM-kilpailun ulkopuolelle hiihtänyt Viron Johanna Udras 3,6 sekuntia ennen SM-kultaa voittanutta Savonlinnan Hiihtoseuran Eevi-Inkeri Tossavaista ja Valkeakosken Hakan mitalikaksikkoa Sonja Leinamo-Saara Mattila.