Korkeushypyn hallimaailmanmestaria uhkaa kahdeksan vuoden kilpailukielto

Korkeushypyn hallimaailmanmestaria uhkaa kahdeksan vuoden kilpailukielto


Venäläinen korkeushyppääjä Danil Lysenko on saamassa kahdeksan vuoden kilpailukiellon olinpaikkatietoihin liittyvien epäselvyyksien vuoksi.
Veijo Vaakanainen: 30.05.2020 16:13Yleisurheilu
Korkeushypyn hallimaailmanmestaria uhkaa kahdeksan vuoden kilpailukielto
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Korkeushypyn hallimaailmanmestari vuodelta 2018 ja MM-hopeamitalisti vuodelta 2017 Danil Lysenko on saamassa kahdeksan vuoden kilpailukiellon. Lysenko oli jo aiemmin saanut väliaikaisen kilpailukiellon, kun hän jäi kolmatta kertaa kiinni olinpaikkatietoihin liittyvistä epäselvyyksistä.

Tämän jälkeen useat venäläiset yleisurheilun johtohenkilöt ovat yrittäneet vaikeuttaa Lysenkoon liittyvää tutkintaa. He ovat esimerkiksi esittäneet vääriä selityksiä sekä väärentäneet dokumentteja, jotta he voisivat selittää Lysenkon olinpaikkatietojen epäselvyydet.

Ennätyksekseen 240 hypänneen Lysenkon ura saattaakin olla siis ohi jo 23-vuotiaana, mikäli kahdeksan vuoden kilpailukielto toteutuu.

Lähde: sverigesradio.se

Varaa kisamatka yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin!


Lähde yleisurheilun 2023 MM-kisoihin Budapestiin ja nauti kisatunnelmasta paikan päällä! Kannusta suomalaisia ja siivitä urheilijamme huippusuorituksiin!

Kokenut matkanjärjestäjä Kon-Tiki Sport Travel järjestää Budapestin MM-kisoihin kolme matkaa. Ensimmäinen matka kattaa koko kisarupeaman, toinen matka kisojen ensimmäisen puoliskon ja kolmas matka kisaviikon toisen puoliskon.

Kon-Tikin matkapaketitLue myösKatso kaikki uutiset