Kosonen Eugenen Timanttiliigassa – miesten maililla hulppea kattaus


Eugenen Timanttiliigan osallistujaluettelo on ylivoimaisesti nimekkäintä verrattuna kauden aiempiin kiertueen kilpailuihin.
Etusuora: 23.05.2024 20:48Yleisurheilu
Kosonen Eugenen Timanttiliigassa – miesten maililla hulppea kattaus
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Silja Kosonen
Eugenessa kilpaillaan Timanttiliigaa lauantaina. Aikaerosta huolimatta kisat näkyvät Suomessa hyvään katseluaikaan.

Rapakon taakse on tiensä löytänyt myös yksi suomalaisurheilija, Silja Kosonen. Kosonen on heittänyt tällä kaudella jo useita kisoja – paras tulos on kirjattu Tammelassa 4.5., kun leka tömähti maahan 72,56 metrin kohdalla. Suomalaisen ennätys on 74,19. Kosonen kuuluu Rooman EM-kisojen mitalisuosikkeihin.Moukarikisan osallistujista jokainen voisi olla hyvin todennäköisesti Pariisin kisojen olympiafinalisteja, joten lekan odotetaan myös lentävän kauas. Kisan ykkösnimi on Brooke Andersen, joka veivasi aikaisemmin toukokuussa lekan lukemiin 79,92.

Miesten mailin nimilista on hulppeaa luettavaa. Yleisurheilua tarkemmin seuraavat tietävät Jakob Ingebrigtsenin ja viime vuoden 1500 metrin maailmanmestari Josh Kerrin nokittelun, kun Ingebrigtsen on latonut vähätteleviä kommentteja britistä ja näin ollen ladannut itselleen myös paineita voittaakseen Kerrin. Kaksikko kohtaa ensimmäisen kerran sitten viime vuoden MM-finaalin.

Ingebrigtsen joutui jättämään hallikauden väliin pienten jalkavaivojen takia, mutta Kerr sen sijaan kerrytti hallissa arvokisamitalisaldoaan 3000 metrin maailmanmestaruudella.

Kisassa viivalle tossunsa asettelee myös muun muassa kahden vuoden takainen 1500 metrin maailmanmestari Jake Wightman, Yhdysvaltojen ykkösnimi Yared Nuguse ja uutta nousua aivan terävimpään kärkeen hamuava Rion 1016 olympiavoittaja Matthew Centrowitz.

Lähes jokaisessa Eugenen lajissa on mukana maailman ykkösnimet. Katso Eugenen kisojen aikataulu & osallistujat
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta