Hurja hiihto! Krista Pärmäkoski toinen Oberstdorfin raastavassa 20 km takaa-ajossa


Krista Pärmäkoski jatkoi hurjaa virettään Oberstdrofissa ja nappasi Tour de Skillä toisen peräkkäisen kakkossijan.
Etusuora: 04.01.2023 16:39Hiihto
Hurja hiihto! Krista Pärmäkoski toinen Oberstdorfin raastavassa 20 km takaa-ajossa
Kuva: Mirka Salo (Ruka Nordic)
Krista Pärmäkoski.
Tour de Skin naisten neljäs etappi oli hurja koitos, jossa pääosaa näytteli häijyyn iskuun virittäytynyt Krista Pärmäkoski. Toisena 20 km (v) takaa-ajoon 16 sekuntia kärjessä lähteneen Frida Karlssonin perässä lähtenyt Pärmäkoski oli aktiivinen alusta asti ja piti vauhtia jahtijoukossa kilpailun alkupuolella.

Pärmäkoski saavutti Karlssonin yhdessä norjalaisten Tiril Udnes Wengin ja Anne Kjersti Kalvån kanssa. Väsymätön Pärmäkoski jatkoi takomista ja pudotti norjalaiskaksikon kyydistään kilpailun toisella puoliskolla. Voitto ratkesi viimeisessä pitkässä nousussa Karlssonin eduksi, mutta Pärmäkoski hiihti upeasti kakkossijalle 14 sekuntia Karlssonin perässä.Viidentenä matkaan 41 sekuntia kärjestä lähtenyt Kerttu Niskanen hiihti koko kilpailun pääjoukossa. 11 naisen loppukirissä Niskanen jäi hännille ja oli lopulta kilpailun 15:s.

Pärmäkoski nousi kokonaiskilpailussa Niskasen ohi neljänneksi, joka puolestaan jatkaa kokonaiskisassa viidentenä. Suomalaiskaksikko on tiukasti Tourin kakkostaistossa mukana, sillä Pärmäkoski on toisena olevaa Tiril Wengiä jäljessä vain 13 sekuntia. Niskasen ero Wengiin on 27 sekuntia.

Karlsson kasvatti johtonsa kokonaiskilpailussa lähes puoleentoista minuuttiin ja näyttäisi etenevän ensimmäiseen Tour de Ski -voittoonsa, joskin kaikki on vielä mahdollista voitonkin suhteen, sillä Karlsson ei ole vielä koskaan hiihtänyt Touria loppuun asti.

Kiertue jatkuu perjantaina Italian Val di Fiemmessä, jossa on ohjelmassa vielä kolme osakilpailua. Tour de Ski huipentuu perinteiseen Alpe Cermisin loppunousuun sunnuntaina 8.1.Oberstdorf Tour de Ski 4/7 4.1.2023


Naisten 20 km (v) takaa-ajo

#UrheilijaTulos
1.Frida Karlsson 🇸🇪48.02,6
2.Krista Pärmäkoski 🇫🇮+14,1
3.Tiril Udnes Weng 🇳🇴+1.28,0
4.Anne Kjersti Kalvå 🇳🇴+1.29,3
5.Patricija Eiduka 🇱🇻+1.46,1
6.Teresa Stadlober 🇦🇹+1.46,2
7.Eva Urevc 🇸🇮+1.47,1
8.Jessie Diggins 🇺🇸+1.47,4
9.Katharina Hennig 🇩🇪+1.49,1
10.Heidi Weng 🇳🇴+1.49,3
15.Kerttu Niskanen 🇫🇮+1.54,7
27.Jasmi Joensuu 🇫🇮+2.55,4
28.Anne Kyllönen 🇫🇮+3.01,0

Koko tuloslistaKatso myös: Tour de Skin kokonaiskilpailun tilanne
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta