Krista Tervo heitti moukarissa hurjan Suomen ennätyksen! Paransi SE:tä lähes metrillä


Krista Tervo nappasi moukarinheiton Suomen ennätyksen takaisin nimiinsä lauantaina Portugalin Leiriassa.
Etusuora: 19.03.2022 16:57Yleisurheilu
Krista Tervo heitti moukarissa hurjan Suomen ennätyksen! Paransi SE:tä lähes metrillä
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Krista Tervo
Krista Tervo otti moukarinheiton naisten Suomen ennätyksen takaisin haltuunsa. Tervo voitti Leiriassa Portugalissa lauantaina käydyn kilpailun SE-tuloksella 74,40. Tervo heitti SE-kaaren kilpailun viimeisellä heitollaan. Aiempi Suomen ennätys oli Silja Kososen viime vuonna heittämä 73,43.

Tervon oma ennätys parani lähes 1,5 metrillä, sillä hänen viime vuotinen ennätysnoteerauksensa oli 72,92. Tervolla on nyt rikottuna tulosrajat sekä Eugenen MM-kisoihin että Münchenin EM-kisoihin.

– Treeneissä heitot ovat menneet todella hyvin. Odotin jo viime viikon sunnuntaina heittolajien Euroopan cupista kovia tuloksia, mutta ehkä juuri ne odotukset johtivat sen kisan epäonnistumiseen, Tervo sanoi SUL:n tiedotteessa.– Nyt minulla oli salainen toive, että se voisi lentää noin pitkälle. Pientä epäuskoa oli, mutta nyt sieltä se tuli kilpailun viimeisellä heitolla, kun sain siihen alle monta hyvää heittoa.

Kosonen oli Leirian kilpailussa toinen heitettyään 69,26 ja Kiira Väänänen kolmas ennätyksellään 66,30. Väänäsen aiempi ennätys oli 65,98.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Yleisurheilu (@yleisurheilu) jakama julkaisu

Lähde: SUL
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta