Kristiina Mäkelä loikki kolmanneksi Düsseldorfissa - ylitti jälleen 14 metriä

Kristiina Mäkelä sijoittui kolmanneksi IAAF:n Indoor Tourin osakilpailussa keskiviikkona Düsseldorfissa tuloksella 14,05.
Etusuora: 20.02.2019 21:37Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kristiina Mäkelä
Kristiina Mäkelä viritteli kuntoaan Glasgow'n EM-hallikisoihin Düssedorfin IAAF World Indoor Tourin kovatasoisessa kolmiloikkakisassa. Mäkelä hyppäsi tasaisessa sarjassaan hyväksytyillä hypyillä tulokset 13,96-14,00-14,05. Kolmesti tulostaululle merkittiin rasti yliastutun hypyn merkiksi. Edellisessä kisassaan kaksi viikkoa sitten Madridissa uuden halli-SE:n 14,38 hypännyt Mäkelä sijoittui kilpailussa kolmanneksi. Hän on kilpaillut hallikaudella nyt kolme kertaa ja pystynyt ylittämään 14 metriä jokaisessa kilpailussa.

Kolmiloikkakisan voittoon hyppäsi hallitseva maailmanmestari ja olympiakakkonen Venezuelan Yulimar Rojas tuloksella 14,46. Toiseksi sijoittui Portugalin vuoden 2016 Euroopan mestari Patricia Mamona tuloksella 14,22.

Suomalaisista myös Joonas Rinne kisasi Düsseldorfissa. Hän sijoittui 1500 metrin b-erässä kolmanneksi ajalla 3.50,18. Rinne jäi halliennätyksestään 1,5 sekuntia. 1500 metrin EM-halliraja on 3.45,00.

Miesten 1500 metrin A-erä oli superjuniorin näytös. Norjan 18-vuotias Jakob Ingebrigtsen oli jälleen hurjassa vireessä. Hän voitti juoksun Norjan ennätysajalla 3.36,02 ja päihitti Etiopian 19-vuotiaan Samuel Teferan, joka juoksi neljä päivää sitten Birminghamissa matkan uuden halli-ME:n 3.31,04. Tefera oli kilpailun kakkonen ajalla 3.36,34.