Kristiina Mäkelä tositoimiin avauspäivänä - Ibarguen puolustaa maailmanmestaruuttaan


Etusuora: 21.08.2015 13:17Yleisurheilu
Kristiina Mäkelä tositoimiin avauspäivänä - Ibarguen puolustaa maailmanmestaruuttaan
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Suomen MM-joukkueen puhutuin varvas pääsee tositoimiin lauantaina Suomen aikaa kello 14.10. Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä loukkasi varpaansa Hongkongin viimeistelyleirillä ja osallistuminen kolmiloikan karsintaan oli pitkään epävarmaa. Kuitenkin viime päivien tietojen mukaan Orimattilan Jymyn nainen olisi kisakunnossa.

Kolmiloikan finaalipaikasta taistelee Mäkelän lisäksi 27 muuta naista. Finaalin karsintaraja on asetuttu lukemiin 14,25, joka on yksi MM-historian alhaisimmista. Mäkelä on ulkoradoilla hypännyt parhaimmillaan ennätyksensä 14,06 kesäkuussa ja hallissa syntyi Suomen ennätys 14,20.

Finaalipaikkaa ajatellen on 22-vuotiaan Mäkelän mahdollisuudet todettava pieneksi, sillä suomalaisen kauden tulos sijoittuu joukon häntäpäähän. Toisaalta, Moskovassa 2013 karsintaraja oli asetettu lukemiin 14,30, jonka ylitti seitsemän naista ja heikoin tulos, jolla selvittiin 12 joukkoon oli vain 13,88. Vuonna 2011 Daegussa finaaliin vaadittiin 14,15.

Kilpailun ennakkosuosikit tulevat maailman eri kolkista. Viime vuodet kolmiloikkakenttiä hallinnut Kolumbian Caterine Ibarguen on hurjassa voittoputkessa – 28 kilpailua. Tällä kaudella hallitseva maailmanmestari on hypännyt napsun liian kovaan myötäiseen 15,17 ja sallituissa 14,88. Kolumbialaisen suurin haastaja on Venäjän pomppukone Ekaterina Koneva, joka pitää hallussaan maailman kärkitulosta 15,04.

Mikäli kulta- ja hopeamitalit jaetaan edellä mainitun kaksikon kesken, on pronssille runsaasti väkeä tyrkyllä. Näistä mainittakoon olympiavoittaja Kazakstanin Olga Rypakova (14,48), Bulgarian Gabriela Petrova (14,64) ja nykyään Israelia edustava Hanna Knyazyeva-Minenko (14,61).
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta