Seiväsnaiset vahvassa vireessä Kuortaneella


Wilma Murto ja Elina Lampela aloittivat kisakautensa vahvasti Kuortaneella.
Veijo Vaakanainen: 13.06.2020 13:57Yleisurheilu
Seiväsnaiset vahvassa vireessä Kuortaneella
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Wilma Murto.
Suomalaiset naisseiväshyppääjät aloittivat kilpailukautensa vahvasti Kuortaneella järjestetyissä kilpailuissa. Kilpailun voittoon hyppäsi Suomen ykköshyppääjä Wilma Murto, joka taivutti kesän ensimmäisessä kilpailussaan tuloksen 445. Murron lisäksi myös Oulun Pyrinnön Elina Lampela oli erinomaisessa vireessä, sillä hän paransi kilpailussa ulkoratojen ennätystään peräti 20 senttiä tulokseen 445.

Salon Vilppaan Murto aloitti kilpailun takellellen, sillä hän ylitti avauskorkeuden 425 vasta kolmannella yrityksellä. Alun vaikeuksien jälkeen Jarno Koivusen valmennukseen palannut hyppääjä löysi hyppyvarmuuden ja korkeudet 435 ja 445 Murto ylitti ensimmäisellä. Tämän jälkeen hän jätti 450 väliin ja pudotti kolmesti korkeudesta 455.

Elina Lampela aloitti korkeudesta 385 ja ylitti kaikki korkeudet ensimmäisellä yrityksellä korkeuteen 425 asti. Tämän jälkeen hän onnistui ylittämään uuden ulkoratojen ennätyskorkeutensa 435 kolmannella. Tämä ennätysparannus ei kuitenkaan Lampelalle vielä riittänyt, vaan myös korkeus 445 ylittyi kolmannella. Seuraava korkeus 450 oli kuitenkin Lampelalle vielä tällä kertaa liikaa.

Lampelan ennätystulos nostaa hänet ulkoradoilla Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmannelle sijalle Murron ja Minna Nikkasen jälkeen. Tulos 445 olisi ollut myös peruttujen Pariisin EM-kisojen tulosraja.

#UrheilijaTulos
1.Wilma Murto (Salon Vilpas)445
2.Elina Lampela (Oulun Pyrintö)445 PB
3.Sofie Westerlund (Vasa IS)370
4.Maria Kytölä (Nurmijärven Yleisurheilu)350
5.Essi Melender (Vaasan Vasama)350
6.Emma Rovasalo (Hyvinkään seudun urheilijat)350
7.Saga Andersson (Esbo IF)NH
8.Minttu Koskiaho (KarijTa)DNS

Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta