Kuuban olympiavoittaja ulkona Riosta - myös maan toisella supertähdellä ongelmia


Kuubalainen 110 metrin aitajuoksun olympiavoittaja Dayron Robles (s. 1986) ei kilpaile Rion olympialaisissa. Asiasta uutisoi kuubalainen Granma-sanomalehti tiistaina.
Etusuora: 09.08.2016 23:49Yleisurheilu
Kuuban olympiavoittaja ulkona Riosta - myös maan toisella supertähdellä ongelmia
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Pekingissä 2008 olympiakullan saavuttanut ja samana vuonna maailmanennätyksen 12,87 juossut Dayron Robles on kärsinyt loukkaantumisista, eikä ole kilpaillut kertaakaan heinäkuun 2015 jälkeen. Lopullinen päätös poisjäännistä tehdään Granman tietojen mukaan keskiviikkona.

Robles olisi päässyt juoksemaan Riossa, sillä hän alitti viime kesänä olympiarajan 13,47 Paavo Nurmi Gamesissa syntyneellä ajallaan 13,32.

Rion olympialaisten miesten pika-aidoista puuttuu useita viime vuosien kansainvälisiä tähtiä, sillä erinäisistä syistä ovat ennen Roblesia jääneet pois myös Lontoon olympiavoittaja Aries Merritt sekä maailmanmestarit Sergei Shubenkov (2015), David Oliver (2013) ja Jason Richardson (2011).

Myös Pichardolla vaikeaa


Myös toinen kuubalainen yleisurheilutähti, kolmiloikkaaja Pedro Pablo Pichardo (s. 1993), on vaikeuksissa loukkaantumisten kanssa.

Viime kesänä 18 metrin haamurajan ennätyksellään 18,08 puhkaissut lajin kaksinkertainen MM-hopeamitalisti Pichardo on Riossa, mutta ei ole vielä päättänyt osallistumisestaan olympialaisten kolmiloikkaan.

Kuubalainen ei ole kilpaillut tänä vuonna kertaakaan. Jos Pichardo ei kykene kilpailemaan Riossa, miesten kolmiloikasta on odotettavissa yhdysvaltalaisten Christian Taylorin (SB 17,78) ja Will Clayen (SB 17,65) välinen kamppailu.

Lähde: Depor Cuba
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta