Kuuden vuoden takainen Suomen mestari palasi kuularinkiin - heti kauden kärkitulos


Pieksämäen Veikkoja edustava Johanna Pulkkinen teki maanantaina Mikkelissä kuulantyönnön kotimaisen kärkituloksen 15,32.
Jukka Moisio: 23.06.2015 13:38Yleisurheilu
Kuuden vuoden takainen Suomen mestari palasi kuularinkiin - heti kauden kärkitulos
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
28-vuotias Johanna Pulkkinen on kilpaillut kuulantyönnössä viimeksi Ruotsi-ottelussa 2009. Samana vuonna hän voitti Suomen mestaruuden Espoossa ja työnsi ennätyksensä 16,05 Hämeenkyrössä. Pulkkinen on viimeisin suomalainen naiskuulantyöntäjä, joka on ylittänyt 16 metriä.

Pulkkisen sarja paluukilpailussaan oli vakuuttava. Hän pukkasi neljä mitattua työntöä, joista lyhinkin kantoi 15,14. Suomalaisista hänen lisäkseen vain Katri Hirvonen on tänä kesänä ylittänyt 15 metriä.

Pulkkinen edusti Suomea 19-vuotiaiden MM-kisoissa 2006 ja 22-vuotiaiden EM-kisoissa 2007 sekä 2009, jolloin hän sijoittui kahdenneksitoista. Hänen 22-vuotiaana työntämä 16,05 sijoittuu Suomen kaikkien aikojen tilastossa kymmenenneksi.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta