Kuulan olympiavoittaja tekee paluun 40-vuotiaana - tavoittelee paikkaa Rioon

Kuulan olympiavoittaja tekee paluun 40-vuotiaana - tavoittelee paikkaa Rioon


Etusuora: 26.05.2016 09:15Yleisurheilu
Kuulan olympiavoittaja tekee paluun 40-vuotiaana - tavoittelee paikkaa Rioon
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kaksi olympiamitalia kuulantyönnössä voittanut Adam Nelson palaa tosissaan kuularinkiin. Nelson tavoittelee paikkaa Rion olympialaisiin, jotka olisivat jo miehen uran neljännet olympialaiset.

40-vuotias Nelson jätti kilpakentät vuonna 2012 ja virallisesta lopettamispäätöksestä mies kertoi vuonna 2013. Kuitenkin vuonna 2015 yhdysvaltalinen alkoi pohtia paluutaan ja hän ilmoittautuikin takaisin dopingseurannan piiriin, mikä on vaatimus kaikille palaaville urheilijoille.

Nelson karsii paikasta Rioon Yhdysvaltojen olympiakarsinnoissa. Hän on kilpaillut yhdessä kilpailussa vuoden 2012 jälkeen – huhtikuun lopulla Yhdysvaltain Georgiassa 20,48.

Nelson julistettiin Ateenan olympialaisten 2004 voittajaksi alkuperäisen voittajan Juri Bilonohin käryn myötä. Nelson on myös maailmanmestari Helsingistä 2005. Miehen ennätys on hurja 22,51.

ESPN

Varaa kisamatka yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin!


Lähde yleisurheilun 2023 MM-kisoihin Budapestiin ja nauti kisatunnelmasta paikan päällä! Kannusta suomalaisia ja siivitä urheilijamme huippusuorituksiin!

Kokenut matkanjärjestäjä Kon-Tiki Sport Travel järjestää Budapestin MM-kisoihin kolme matkaa. Ensimmäinen matka kattaa koko kisarupeaman, toinen matka kisojen ensimmäisen puoliskon ja kolmas matka kisaviikon toisen puoliskon.

Kon-Tikin matkapaketitLue myösKatso kaikki uutiset