Kuulan olympiavoittaja tekee paluun 40-vuotiaana - tavoittelee paikkaa Rioon


Etusuora: 26.05.2016 09:15Yleisurheilu
Kuulan olympiavoittaja tekee paluun 40-vuotiaana - tavoittelee paikkaa Rioon
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kaksi olympiamitalia kuulantyönnössä voittanut Adam Nelson palaa tosissaan kuularinkiin. Nelson tavoittelee paikkaa Rion olympialaisiin, jotka olisivat jo miehen uran neljännet olympialaiset.

40-vuotias Nelson jätti kilpakentät vuonna 2012 ja virallisesta lopettamispäätöksestä mies kertoi vuonna 2013. Kuitenkin vuonna 2015 yhdysvaltalinen alkoi pohtia paluutaan ja hän ilmoittautuikin takaisin dopingseurannan piiriin, mikä on vaatimus kaikille palaaville urheilijoille.

Nelson karsii paikasta Rioon Yhdysvaltojen olympiakarsinnoissa. Hän on kilpaillut yhdessä kilpailussa vuoden 2012 jälkeen – huhtikuun lopulla Yhdysvaltain Georgiassa 20,48.

Nelson julistettiin Ateenan olympialaisten 2004 voittajaksi alkuperäisen voittajan Juri Bilonohin käryn myötä. Nelson on myös maailmanmestari Helsingistä 2005. Miehen ennätys on hurja 22,51.

ESPN
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta