Kuulantyönnön taso maailmalla on hurja - Tähtityöntäjät Crouser ja Walsh kohtaavat Eugenessa


Joel Sippola: 26.05.2018 09:11Yleisurheilu
Kuulantyönnön taso maailmalla on hurja - Tähtityöntäjät Crouser ja Walsh kohtaavat Eugenessa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Eugenen Timanttiliigan pääpäivä on lauantaina. Tällä kertaa Etusuoran tarkkailussa ovat muun muassa miesten kolmiloikka ja kuula, joissa tapahtuu mielenkiintoisia asioita.

Miesten 3-loikka

Kun kuun alussa Dohan Timanttiliigassa Thomas Röhler nakkasi 90 metriä ja Mutas Essa Barshimin hyppäsi korkeutta 240, pimentoon jäi tätä nykyä Portugalia edustavan kolmiloikkaaja Pedro Pablo Pichardon 17,95-leiskaisu. Voittotulos oli kuubalaistaustaisen urheilijan pisin siivu sitten vuoden 2015 heinäkuun (PB 18,08). Pichardon elpyminen tekisi hyvää myös moninkertaiselle arvokisavoittaja Christian Taylorille.

Ikimuistoinen otatus nähtiin kolme vuotta sitten, jolloin molemmat ylittivät samassa kisassa 18 metriä. Tiukka taistelu tunnetusti sopii Taylorille, joka tinttasi viime vuonna juuri Eugenessä uransa toiseksi parhaimman tuloksen 18,11 Will Clayen tarjotessa tiukan vastuksen.

Naisten 400m

Naisten ratakierroksella huomio kohdistuu etunenässä Shaunae Miller-Uiboon sekä kestotähti Allyson Felixiin, jotka juoksevat kauden ensimmäisen kisansa kyseisellä matkalla. Viime vuonna kaksikko kohtasi toisensa vain Lontoon MM-finaalissa, jossa vuonna 1985 syntynyt Felix vei pidemmän korren.

Rion olympiavoittaja Miller-Uibo jäi viime vuonna kahden sadasosan päähän ennätyksestään 49,44. Kokenut Felix on suuntautunut viime vuosina enemmän neloselle, jossa hän on juossut tasaisesti 49-alkuisia aikoja (PB 49,26). Kilpailussa nähdään myös hallitseva MM-voittaja Phyllis Francis.

Miesten kuula                   

Vuonna 2017 miesten kuulan tulostaso oli poikkeuksellinen kova, kun peräti yhdeksän miestä pukkasi 21,82 tai enemmän. Lisäksi 22 metrin työntäjiä oli viisi. Eugenen kuularinki hehkuu tähtiloistoa, kun viime vuoden yhdeksästä parhaimmasta kuulamiehestä paikalla on seitsemän.

Mielenkiintoinen taistelu käydään viime kesänä 22 metrin rajaa pilkkana pitäneen Ryan Crouserin ja hallitsevan maailmanmestarin Tom Walshin kesken. Viime vuonna Crouserin paras tulos oli yhdeksässä kisassa yli 22 metriä.

Tämän lisäksi kisasarjojen muilla työnnöillä hän tykitti kyseisen  rajan päälle 15 kertaa. Huhtikuussa Walsh työnsi 22,67, joka on kovin pukkaus sitten vuoden 2003.

Otsikkoa muokattu 10.23
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta