Ski Classics -sarja käynnistyy viikonloppuna Ruotsissa - Marit Bjørgen ja Anne Kyllönen mukana kauden avauksessa


Visma Ski Classics -maratonhiihtosarjan kauden avauskisassa Ruotsin Orsa Grönlittissä nähdään mielenkiintoisia nimiä.
Etusuora: 15.12.2021 15:11Hiihto
Ski Classics -sarja käynnistyy viikonloppuna Ruotsissa - Marit Bjørgen ja Anne Kyllönen mukana kauden avauksessa
Kuva: Ruka Nordic -kuvapankki
14 osakilpailua sisältävä Ski Classics 2021/22-maratonhiihtosarja käynnistyy 18.-19.12.2021 Ruotsin Orsa Grönlittistä. Lauantaina hiihdetään 14 km (p) joukkueaika-ajo Pro Team Tempo väliaikalähtönä ja sunnuntaina vuorossa on 43 km (p) henkilökohtainen yhteislähtökilpailu.

Naisten kilpailussa suuri mielenkiinto kohdistuu maastohiihtolegenda Marit Bjørgeniin. Hän on mukana avausviikonlopun molemmissa kilpailuissa. 41-vuotias norjalaisikoni päätti menestyksekkään maailmancup- ja arvokisauransa vuonna 2018, mutta palasi viime keväänä kilpaladuille väkevässä iskussa sijoituttuaan Ski Classics -sarjan 90 km pituisessa Sälen-Mora-kilpailussa toiseksi.

Myös suomalaisittain kisoissa riittää mielenkiintoa, sillä kärkihiihtäjistämme Anne Kyllönen on mukana Orsa Grönlittissä. Kyllönen hiihtää tulevalla kaudella myös muita Ski Classics -kisoja. Ensimmäistä kertaa Kyllönen ei ole Ski Classics -karkeloissa mukana, sillä keväällä 2019 hän hiihti Ylläs-Levi-hiihdossa viidenneksi.Kaikkiaan suomalaisia löytyy Orsa Grönlittin lähtölistoilta peräti 27 kappaletta: 12 naista ja 15 miestä. Lisäksi ladulla nähdään maratonhiihtosarjan kärkinimet Ruotsin Lina Korsgrenin ja Emil Perssonin johdolla.

Ski Classics -kisoja ei tällä tietoa nähdä aiemmista vuosista poiketen YLE:n kanavilla, vaan lähetysoikeudet menivät maksukanaville.

Katso myös:

Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta