Lauantaina vietettiin vilkasta yleisurheilupäivää Suomessa.
Jukka Moisio: 02.02.2019 18:00Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Elmo Lakka
Aitajuoksija Elmo Lakka rikkoi EM-hallirajan kauden avauskisassaan Jyväskylässä. 60 metrin aidat taittui alkuerissä aikaan 7,80 ja finaalissa 7,78. EM-hallien tulosraja on 7,80. Lakan ennätys on kolmen vuoden takainen 7,76. Hyvin aitoi myös Lakan seuratoveri Ilari Manninen, joka puhkoi alkuerissä ensimmäistä kertaa urallaan 8 sekunnin rajan ajallaan 7,94. Finaalissa Manninen juoksi 7,99.

Naisten aitakisan Jyväskylän Hipposhalleissa voitti Matilda Bogdanoff ajalla 8,16. Hän juoksi kaksi viikkoa sitten ennätyksekseen 8,13. EM-hallien tulosraja on 8,20. Päivän toiseksi nopeimman ajan juoksi Julia Enarvi, joka aitoi alkuerissä 8,38. Finaalissa kakkoseksi sijoittui Jessica Kähärä ennätyksellään 8,42.

Viime kesänä 17-vuotiaiden EM-hopeaa korkeudessa ja EM-pronssia kolmiloikassa hypännyt Kähärä teki Jyväskylässä ennätyksensä aitojen lisäksi myös pituuspaikalla. Kilpailun voitto irtosi tuloksella 632, joka ylittää 17 sentillä Kähärän ulkorataennätyksen. Kähärän sarja sisälsi myös tulokset 619 ja 622. Tulos 632 on 19-vuotiaiden kaikkien aikojen Suomen hallitilaston kolmostulos. Ikäluokan SE on Johanna Halkoahon 643.

Hyvän pituuskilpailun toiseksi sijoittui Anne-Mari Lehtiö tuloksella 624 ja kolmanneksi Kira Kytölä tuloksella 610. Molemmat ponnistivat halliennätyksensä.

200 metrillä Aino Pulkkinen kiihdytti halliennätyksensä 24,13. Vuoden takainen ennätys koheni kaksi sadasosaa.

17-vuotias Moona Korkealaakso juoksi 3000 metrin voittoon ajalla 9.41,57, joka on ikäluokan kaikkien aikojen kakkostulos Suomessa. Tuula Laitisen SE 9.35,02 on 21 vuoden takaa.

Turun pm-kisoissa parasta tulosantia Taika Koilahden upean pituustuloksen lisäksi oli Milja Thuresonin 60 metrin kauden kärkitulosta sivuava 7,45. EM-hallien tulosraja on 7,40.

Helsingissä Roope Saarinen pinkoi 200 metrin kauden kärkiajan 21,66. Viime kesänä sadasosalla alle 21 sekunnin painellut Saarinen on hallissa juossut parhaimmillaan 21,34. Toiseksi nopeimman ajan juoksi 19-vuotiaiden sarjan ennätyksellään 21,92 voittanut Isac Wedenberg. Viime kesänä kisakautensa keskeyttänyt Oskari Mörö palasi kilparadalle ja kellotti ajan 22,13, mutta hylättiin ratarikon vuoksi.