Pika-aitojen EM-edustaja Lakka siirtyy Haapakosken valmennukseen


Etusuora: 18.10.2016 19:25Yleisurheilu
Pika-aitojen EM-edustaja Lakka siirtyy Haapakosken valmennukseen
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Aitajuoksija Elmo Lakka tähtää ensi kauteen Antti Haapakosken valmennuksessa. Entinen huippuaituri on ollut aiemminkin Lakan tekniikkavalmentaja, mutta ottaa nyt yksin vastuun aiturin valmennuksesta. Aiemmin Lakan valmennuksesta päävastuun kantoi Jari Eronen.

- Tämä oli minun ja Jarin yhteinen päätös. Jari sanoi, ettei hänestä lähde enää enempää mehuja irti, Lakka kertoo.

Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava Lakka, 23, juoksi viime kesänä EM-kisoissa 110 metrin aitojen ennätyksekseen 13,72, joka oikeutti Amsterdamissa välieräpaikkaan. Tasaisella kaudellaan hän alitti yhteensä seitsemässä juoksussa 13,80.

Ensi vuonna edessä siintävät Belgradin EM-hallit maaliskuussa sekä Lontoon MM-kisat ja Taipein Universiadit elokuussa. Lakan viime talven 60 metrin aitatulos 7,76 alittaa EM-hallien kisarajan, mutta kesän MM-kisoihin mielivän täytynee aitoa 110 metriä lähelle aikaa 13,50. Lakalla ja Haapakoskella on selvä näkemys siitä, miten tuloksia lähdetään parantamaan.

- Nyt keskitytään tekniikkaan ja juoksuasennon kehittämiseen. Yritetään saada se varmemmaksi ja juoksu pysymään rennompana pidempään, Lakka sanoo.

- Liikkuvuuden lisääminen oli yksi teema jo viime talvena ja sen jatkamisesta tulen pitämään kiinni. Tavoite on saada aidan ylityksestä vähän sulavampi, Haapakoski kertoo.

Haapakoski voitti aikoinaan junioreiden EM- ja MM-kultaa sekä saavutti finaalipaikat aikuisten EM- ja MM-halleissa sekä ulkoratojen EM-kisoissa. 110 metrin aidat taittuivat parhaimmillaan aikaan 13,42 vuonna 1995. Hän toimi tähän syksyyn asti Suomen Urheiluliiton pika-aitojen lajivalmentajana, mutta ei ole jatkamassa SUL:n palkkalistoilla.

(Yleisurheilu.fi)
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta