Lasitskene ylitti kaksi metriä - Valko-Venäjällä huima korkeuskisa


Naisten korkeushyppyä viime vuodet hallinnut Mariya Lasitskene on kovassa talvivireessä. Valko-Venäjällä käyty jouluinen korkeuskisa oli muutenkin häkellyttävän tasokas.
Jukka Moisio: 22.12.2018 22:03Yleisurheilu
Lasitskene ylitti kaksi metriä - Valko-Venäjällä huima korkeuskisa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Maria Lasitskene
Uutisoimme pari päivää sitten parhaista joulukuussa tehdyistä tuloksista. Minskiläisessä ostoskeskuksessa käydyssä perinteisessä joulukisassa lauantaina sivuttiin naisten parasta joulukuun korkeustulosta, kun lajin hallitseva EM- ja MM-kultamitalisti Mariya Lasitskene ylitti tasan kaksi metriä. Voiton varmistuttua 25-vuotias venäläishyppääjä yritti vielä ennätystulostaan 207.

Lasitskenen kahden metrin ylitys:
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Да! Мария Ласицкене пока что единственная спортсменка, покорившая высоту 2.00м!

Henkilön Belarus Athletic Federation🇧🇾 (@blr_athletics) jakama julkaisuLasitskene on ollut viime vuodet lähes voittamaton. Hän on kärsinyt kahden viime vuoden aikana vain yhden tappion: Rabatin Timanttiliigassa viime kesänä. Lasitskenen ennätys on 2017 hypätty 206 ja hallissa hän on parhaimmillaan ylittänyt 204 viime talvena.

Minskin kilpailu oli voittajan takanakin todella korkeatasoinen, sillä toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet ukrainalaiset Yuliya Levchenko ja Kateryna Tabashnyk ylittivät 198. Tulos on molempien halliennätys ja Tabashnyk ei ole hypännyt ulkoradoillakaan korkeammalta. Edellisen kerran naisten korkeuskisassa kärkikolmikko on ylittänyt vähintään 198 vuoden 2017 MM-kisoissa, jolloin kärkikolmikko oli Lasitskene (203), Levchenko (201) ja Puolan Kamila Licwinko (199).

Lauantain kisassa neljänneksi sijoittui viime kesänä 17-vuotiaiden EM-kultaa juhlinut Ukrainan Yaroslava Mahuchikh, joka hyppäsi ennätyksensä 196. Tulos on kautta aikojen paras alle 18-vuotiaan hyppäämä hallitulos ja sivuaa ikäluokan parasta ulkoratatulosta.

Miesten kilpailun Minskissä voitti elokuussa EM-Berliinissä pronssille pompannut Maksim Nedasekau tuloksella 230. Valkovenäläishyppääjän ennätys on 233.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta