MM-hallit, lauantai – Kuivisto juoksee MM-finaalissa, illalla myös useita muita jännittäviä finaalilajeja


Jännitystä MM-hallien lauantaihin tuo erityisesti Sara Kuiviston MM-finaali 1500 metrillä.
Etusuora: 18.03.2022 20:08Yleisurheilu
MM-hallit, lauantai – Kuivisto juoksee MM-finaalissa, illalla myös useita muita jännittäviä finaalilajeja
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Sara Lappalainen.
MM-hallit ovat alkaneet suomalaisittain hienosti. Lauantaina ainoa suomalaiskilpailija on Sara Kuivisto, joka nähdään 1500 metrin MM-finaalissa.

Kuivisto on historian ensimmäinen suomalainen MM-hallien finaalissa 1500 metrillä, mikä kertoo kuinka merkittävästä saavutuksesta on kyse. Finaalin 12 juoksijan joukossa Kuivistolla on ehdottomasti mahdollisuudet juosta kahdeksan parhaan joukkoon, johon sileillä juoksumatkoilla MM-halleissa ovat yltäneet vain Markus Pöyhönen (60 m, 2003), Sanna Hernesniemi (200 m, 1993) sekä Carita Sunell (3000 m) ja Sisko Hanhijoki (60 ja 200 m) vuoden 1991 kisoissa.

Kilpailussa on yksi selkeä suosikki Gudaf Tsegay. Etiopialainen on juossut matkan tällä kaudella 3.54,77 ja perjantaina alkuerävaiheessa hän esitti, niin ikään vilpittömän helppoa menoa. Tsegayn takana suurimmat suosikit ovat Winnie Nanyondo, Hirut Meshesha ja Axumawit Embaye, mutta tämän jälkeen ryhmä on hyvin tasainen. Kuivistolla on koko porukan seitsemänneksi kovin tilastoaika tältä hallikaudelta.


MM-hallien lauantaihin mahtuu tukullinen finaalilajeja. Yksi mielenkiintoisimmista on naisten 400 metriä, kun Hollannin Femke Bol ja Bahaman Shaunea Miller-Uibo kohtaavat. Kisassa myös Jamikan Stephenie Ann McPhersonilla lienee sanansa sanottavana.

Lauantaina miehet pukkaavat kuulafinaalissa. Ringissä nähdään Ryan Crouser, mikä tarkoittaa että sisäratojen ME-tulos natisee liitoksissaan. Myös miesten 400 metrin ja 60 metrin finaalit löytyvät lauantai-illan ohjelmistosta.

Aamupäivällä muun muassa Jakob Ingebrigtsen juoksee 1500 metrin alkuerissä ja naisten 60 metrin aitojen alkuerät kilpaillaan aamupäivän aikana. Aamupäivällä kilpaillaan myös yksi finaali, naisten korkeushyppy.

Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta