Lauantaina valitaan Euroopan yleisurheiluliitolle uusi puheenjohtaja - ehdolla myös Antti Pihlakoski


Jukka Moisio: 09.04.2015 19:46Yleisurheilu
Lauantaina valitaan Euroopan yleisurheiluliitolle uusi puheenjohtaja - ehdolla myös Antti Pihlakoski
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Lauantaina Bledin kaupungissa Slovenian Alpeilla järjestetään Euroopan yleisurheiluliiton (EAA) kongressi, jossa äänestetään liiton johtajisto nelivuotiskaudelle 2015-2019. Puheenjohtajan lisäksi valitaan kolme varapuheenjohtajaa ja 13 hallituksen jäsentä.

Liiton puheenjohtaja vaihtuu, sillä 16 vuotta virkaa hoitanut sveitsiläinen Hansjörg Wirz, 72, ei ikänsä vuoksi voi enää asettua ehdolle. Puheenjohtajan pestiä hakevat EAA:n hallituksen jäsen Antti Pihlakoski, liiton varapuheenjohtaja Jean Gracia (FRA) ja Norjan yleisurheiluliiton puheenjohtaja Svein Arne Hansen. Kilvan suosikki on Gracia, joka on kampanjoinut kolmikosta ahkerimmin. Toisaalta on vaikuttanut siltä, että liiton johdossa on haluttu pitää pienemmän maan edustajaa. Vuosina 1987–1999 puheenjohtajana toimi suomalainen Carl-Olaf Homén, jonka jälkeen pestiä on siis hoitanut sveitsiläinen Wirz.

Nuoruudessaan keskimatkoja juossut Pihlakoski oli Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja 2006-2012. EAA:n hallitukseen Pihlakoski valittiin 2007 ja vuonna 2011 hän uusi paikkansa vaalin suurimmalla henkilökohtaisella äänimäärällä. Pihlakoski toimi myös Helsingin EM-kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtajana 2012 ja Suomen Olympiakomitean varapuheenjohtajana 2008–2012.

EAA:n puheejohtajuus on luottamusvirka, mutta siitä maksetaan palkkaa. Liiton päämaja ja puheenjohtajan asemapaikka on Sveitsin Lausannessa.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta