Laura Mononen jatkaa uraansa - tähtäimessä Oberstdorfin MM-hiihdot


35-vuotias kokenut maajoukkuehiihtäjä Laura Mononen on päättänyt jatkaa hiihtouraansa.
Etusuora: 13.05.2020 08:01Hiihto
Laura Mononen jatkaa uraansa - tähtäimessä Oberstdorfin MM-hiihdot
Laura Mononen. Kuva: Granada / CC BY-SA
Uransa jatkoa haasteiden täyteisellä viime kaudella pohtinut Laura Mononen on päättänyt satsata täysillä myös ensi kauteen. Monosen tähtäimessä ovat helmi-maaliskuun vaihteessa 2021 hiihdettävät Oberstdorin MM-kisat.

Noin 850 tunnnin vuosiharjoitusmäärään tähtäävä kokenut Mononen panostaa harjoittelussaan jatkossa erityisesti laatuun.

– Itselläni on taustalla jo aika monta treenivuotta, ja minun pitää miettiä aika tarkasti, että teen järkeviä asioita. Kun harjoitusvuosia ei ole taustalla monta, voi pelkkä määräkin nostaa seuraavalle tasolle. Omalla kohdallani treenien pitää olla tarpeeksi laadukkaita, ja rytmityksen pitää olla kunnossa, jotta myös palaudun kovemmista jaksoista. Kuormituksen pitää olla oikeaa, ettei tule sairastumisia tai vammoja. Se on olennaista, Mononen kertoo Hämeen Sanomien haastattelussa.

Vuonnan 2009 alkaneella maailmancup-urallaan Mononen on sijoittunut henkilökohtaisissa kisoissa parhaimmillaan viidenneksi (2016 Holmenkollenin 30 km (p)). MM-kisoista häneltä löytyy viestipronssi Lahden 2017 kotikisoista.

Alavireisesti sujuneella viime kaudella Mononen pystyi nostamaan virettään loppukauden kilpailuissa. Hän säväytti erityisesti Åren laskettelurinteessä kisatussa mäkisprintissä sijoituttuaan kahdeksanneksi Therese Johaugin voittamassa kisassa.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta