Legendaarinen ME-hyppääjä vaihtoi kansalaisuutta


Harri Piironen: 24.07.2015 22:56Yleisurheilu
Legendaarinen ME-hyppääjä vaihtoi kansalaisuutta
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Korkeushyppylegenda Javier Sotomayor, 47, on saanut Espanjan kansalaisuuden. Kuubalaisena olympiakultaa 1992, ulkoratojen maailmanmestaruudet 1993 ja 1997 sekä neljä sisäratojen maailmanmestaruutta voittanut Sotomayor hyppäsi urallaan kolme ulkoratojen maailmanennätystä. Näistä kaksi syntyi Salamancan kaupungissa Espanjassa; 243 syksyllä 1988 sekä voimassa oleva ME 245 kesällä 1993. Hänellä on hallussaan myös sisäratojen maailmanennätys 243 vuodelta 1989.

Urallaan ennätyksellisesti 17 kilpailussa vähintään 240 hypänneellä Sotomayorilla on myös vähemmän mairitteleva dopingtausta. Hän kärysi kokaiinista Pan-Amerikan mestaruuskisoissa 1999 ja nandrolonista kesällä 2001. Jälkimmäinen käry toi elinikäisen kilpailukiellon.

Espanjan kansalaisuus on myönnetty myös pika-aituri Orlando Ortegalle, 24, joka kipaisi aidotun etusuoran heinäkuun alussa Pariisissa hurjaan aikaan 12,94. Lontoon olympiafinaalissa kuubalaisena kuudenneksi sijoittunut Ortega loikkasi synnyinmaastaan Moskovan MM-kilpailujen yhteydessä toissa vuonna. Hän on ilmoittanut halunsa edustaa Espanjaa Rion olympialaisissa vuoden päästä.

Lähde: El Universo
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta