Lisää haastetta Suomen keihäsmiehille - saksalaisnuorukainen paiskasi pitkälle


Harri Piironen: 31.05.2015 16:31Yleisurheilu
Lisää haastetta Suomen keihäsmiehille - saksalaisnuorukainen paiskasi pitkälle
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Saksalainen keihäänheittäjä Johannes Vetter (s. 1993) heitti sunnuntaina Jenassa uuden ennätyksensä 85,40. Miehen aiempi ennätys oli toissapäivänä Dessaussa Antti Ruuskasen voittamassa kilpailussa syntynyt 82,14. Sunnuntain tuloksella hän sijoittuu tällä hetkellä kauden maailmantilastossa viidenneksi. Vetter on kehittynyt menneen talven aikana huimasti, sillä ennen tätä kautta saksalaisen ennätys oli viime vuonna heitetty 79,75.

Vetter on ennakkosuosikki Tallinnassa heinäkuussa käytävien 22-vuotiaiden EM-kisojen miesten keihäskisan voittajaksi. Ikäluokan eurooppalaisista vain Ukrainan Maksim Bohdan (81,83) ja Saksan Julian Weber (81,15) ovat Vetterin ohella ylittäneet tällä kaudella 80 metrin rajan.

Toiseksi Jenan kilpailussa heitti Saksan Thomas Röhler tuloksella 83,62, ja kolmanneksi niin ikään saksalainen Bernhard Seifert lukemilla 79,90.

Lähde: Leichtathletik
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta