Rakettimaisen nousun Suomen pikajuoksuhuipulle tehnyt Lotta Kemppinen testannee pian myös 400 metriä: ”Vähän on peloteltu nelosen viestillä”


Pikamatkoilla roimia ennätysparannuksia tehnyt Lotta Kemppinen ei ainakaan vielä lämpene ajatukselle täyden ratakierroksen juoksemisesta.
Joona Klemi: 13.08.2019 21:15Yleisurheilu
Rakettimaisen nousun Suomen pikajuoksuhuipulle tehnyt Lotta Kemppinen testannee pian myös 400 metriä: ”Vähän on peloteltu nelosen viestillä”
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Lotta Kemppinen (vas.) Lappeerannan Kalevan kisoissa 2019.
Helsingin IFK:n Lotta Kemppisen kausi on ollut tähän asti silkkaa ilotulitusta.

Heinäkuussa nainen tykitti kuudenneksi alle 23-vuotiaiden EM-kisojen sadalla metrillä. Kyseessä oli paras suomalaisnaisen sijoitus sileällä pikamatkalla 18 vuoteen tämän ikäluokan kisoissa.

Toinen osoitus venymiskyvystä nähtiin Kalevan kisojen satasella, jossa Kemppinen voitti ensimmäisen henkilökohtaisen aikuisten Suomen mestaruutensa. Naisen omien sanojen mukaan kyseinen juoksu oli hänen uransa toistaiseksi paras. Lisäksi 200 metriltä irtosi pronssia.

21-vuotiaan pikakiiturin täydellisyyttä hipovan kauden taustalla on varsin loogisia syitä.

- Minulla on ollut tosi ehjä kausi. Olen pystynyt tekemään oikeastaan kaiken suunnitelmien mukaan, ja sitä kautta olen päässyt joka osa-alueella eteenpäin.

Edistys näkyy luonnollisesti myös tulostaululla: sadan metrin ennätys on parantunut yli kolme kymmenystä ja 200 metrin ennätyksestä on viilattu yli sekunti pois.

Juoksu on yhä kaukana täydellisestä


Isoista ennätysharppauksista huolimatta Kemppinen kokee, että juoksussa on yhä paljon viilattavaa. Kuitenkin jo nykyisellään kovien aikojen parantaminen ei muutu jatkossa ainakaan helpommaksi.

Yksi vaihtoehto voisi olla täydelle ratakierrokselle siirtyminen, mutta juoksija ei suhtaudu kyseiseen matkaan ainakaan vielä kovin intohimoisesti.

- Vähän on peloteltu nelosen viestillä syksyn SM-viesteissä. Toistaiseksi olen keskittynyt lyhyemmille matkoille, mutta pitäähän sitä ainakin harkita.

Pikamatkojen ohella Kemppinen keskittyy myös elintarviketieteiden opintoihin Helsingin yliopistossa.

- Olin kiinnostunut matikasta ja luonnontieteistä, ja tällä alalla niitä pääsee soveltamaan. Valinta oli helppo myös siksi, että alan pystyy linkittämään urheiluun.

Alavalinnasta huolimatta nuori urheilija ei ole erityisen kriittinen omien syömistensä suhteen.

- Olen vähän sellainen kultaisen keskitien kulkija. Syön toki hyvin, mutta myös herkuttelen välillä.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta