Torstain nuorten MM-hiihdot suorana YLE:llä - Vuorossa U23 perinteisen väliaikalähdöt


Nuorten MM-hiihtojen kolmantena kilpailupäivänä vuorossa ovat alle 23-vuotiaiden perinteisen hiihtotavan väliaikalähdöt. Kilpailut ovat katsottavaissa suorana lähetyksenä YLE Areenassa.
Etusuora: 24.02.2022 08:10Hiihto
Torstain nuorten MM-hiihdot suorana YLE:llä - Vuorossa U23 perinteisen väliaikalähdöt
Kuva: Tomi Mäkipää
Jasmin Kähärä
Alle 23-vuotiaat aloittavat kisaurakkansa nuorten MM-kisojen kolmospäivänä Norjan Lygnassa, kun vuorossa ovat perinteisen hiihtotavan 10/15 km väliaikalähdöt. Suomalaiset saivat kisapäivän alla mukavia uutisia, sillä kisojen lähetysoikeudet Suomessa omistava YLE näyttää torstain kilpailut YLE Areenassa suorana lähetyksenä. Tosin ilman selostusta.

Naiset starttaavat matkaan klo 14 ja klo 16 on miesten kilpailun vuoro. Suomea naisten kilpailussa edustavat Anni Lindroos, Josefiina Böök, Vilma Ryytty ja Jasmin Kähärä. Suurimmat suomalaisodotukset kohdistuvat sprintin olympiakävijä Kähärään.

Yllättäjän viittaa sovitetaan Ryytyn harteille, sillä sen verran väkevässä vauhdissa 20-vuotias Iisalmen Visan hiihtäjä oli helmikuun alussa Vuokatin FIS-kisoissa. Tuolloin hän hiihti 10 km (p) kisassa kolmanneksi samaa vauhtia maajoukkuehiihtäjä Vilma Nissisen kanssa.Naisten kilpailun ykkösnimi on Venäjän olympiaviestin sankariankkuri Veronika Stepanova, vaikkakin hän viihtyy paremmin vapaalla hiihtotavalla. Mukana ovat myös viime vuoden Vuokatin nuorten MM-hiihtojen vapaan kympin kärkikaksikko Puolan Izabela Marcisz ja Ruotsin Louise Lindström.

Miesten kilpailussa sinivalkoisia värejä kantaa nelikko Olli Ahonen, Emil Liekari, Oskari Hökkä ja Arsi Ruuskanen. Suomalaismiehistön suurimpia menestystoiveita kantanee Ruuskanen, joka hiihti tammikuussa aikuisten SM-kisojen 15 km (p) kilpailussa kuudenneksi.

Miesten kilpailussa on mukana muun muassa Ruotsin olympiajoukkueessa hiihtänyt Leo Johansson ja Vuokatin viime vuoden U20 MM-kisoissa kultaa voittanut Norjan Martin Kirkeberg Mørk.YLE Areenan torstain livelähetyksetTorstain kilpailuiden lähtölistat ja livetulokset

Katso myös: Nuorten MM-hiihtojen ohjelma, aikataulu & tulokset
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta