Maailman keihäseliitti tähdittää Kuortaneen Eliittikisoja - Neziri kohtaa Kallurin pika-aidoissa


Etusuora: 23.06.2016 16:14Yleisurheilu
Maailman keihäseliitti tähdittää Kuortaneen Eliittikisoja - Neziri kohtaa Kallurin pika-aidoissa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Ei liene väärin sanoa, että lauantaina Kuortaneen Eliittikisoista saattaa muodostua mielenkiintoisin Eliittikisa vuosiin. Etusuora suositteleekin juhannusgrillaamisen siirtämistä kisojen jälkeiseen aikaan.

Kisojen ehdottomasti tasokkain laji on miesten keihäs. Osallistujalistan perusteella kyseessä voisi hyvinkin olla arvokisafinaali. Suomen ykkösheittäjien lisäksi kisassa on  mukana maailmantilaston ykkönen Saksan Thomas Röhler ja kakkonen Egyptin Ihab Abdelrahman.

Historian saatossa Kuortaneen heittopaikalta on lähtenyt hirmuviskaisuja. Näistä kovimpana Aki Parviaisen SE 93,09 juhannuksena -99. Hieman tuoreemmassa muistissa on Tero Pitkämäen ennätysheitto 91,53 vuonna -05. Seuraavanakin vuonna Pitkämäen keihäs lensi huippulukemiin 91,11.

Keihään osallistujalista:

[caption id="attachment_7715" align="alignleft" width="557"](kuvakaappaus Kuortaneen Eliittikisojen sivuilta) (kuvakaappaus Kuortaneen Eliittikisojen sivuilta)[/caption]

 

 

 

 

 

 

 

 

Naisten aitamatkoilla vilskettä

Nooralotta Neziri räjäytti pankin Lapinlahden Eliittikisoissa ja nousi kertaheitolla EM-joukkueen suurimpien menetystoivojen joukkoon. Lapinlahdella säässä oli lievästi sanottuna toivomisen varaa ja vielä kun Kuortaneella saadaan uusi mondo tossun alle, voidaan naiselta odottaa vieläkin kovempaa kyytiä kuin sunnuntaina nähtiin.

Lisää mielenkiintoa aitakisaan saadaan Susanna Kallurin toimesta. Kisaa voidaankin luonnehtia Suomi-Ruotsi –otteluna, kun maiden kaksi ykköstykkiä kohtaavat. Kallur palasi aitaviidakkoon Tukholman Timanttiliigassa (16.6) kuuden vuoden tauon jälkeen ja jälki oli heti kovaa – 13,00.

Ei pidä myöskään unohtaa nuorta Reetta Hursketta (s. 1995). Tampereen Pyrinnön suojatti leikkasi keskiviikkona Jyväskylässä ennätyksestään ison siivun kellottaen 13,23.

Aidatulla ratakierroksella keskiviikkona huippuajan 57,66 juossut Hilla Uusimäki saa vastaansa mm. Viivi Lehikoisen (58,08) ja Venla Paunosen (58,19). Uusimäellä on allaan tiukempi kilparupeama (18-19.6 Bryssel, 22.6 Jyväskylä ja 25.6 Kuortane), joten toivotaan hyvän vireen kantavan. Amsterdamin EM-kisojen tulosraja on 57,90.

Seppänen ja Söderberg moukariringissä

Harvemmin Eliittikisojen lajiohjelmaan kuuluva miesten moukari on vetänyt Suomen ykköstykit rinkiin. Tuomas Seppänen (76,20) ja David Söderberg (76,16) ovat osoittaneet kovaa alkukesän kuntoa ja ovat peräkkäisillä sijoilla Euroopan tilastoissa (14. ja 15.). Juha Tiainen viskasi juhannuksena -84 Kuortaneen ringistä 79,82, joten siitä hieman mallia lauantaiksi.

Suomalaismiesten kovin vastus saapuu Egyptistä, Mahmoud Hassan Mohamed. Egyptiläinen on nakannut tällä kaudella ennätyksekseen 78,39.

Murrolle ja Nikkaselle kova vastus Sveitsistä

Kauden 2016 kiinnostavimpia lajeja on ollut naisten seiväshyppy, eikä Kuortane tee tästä poikkeusta, kun suomalaiskaksikko Wilma MurtoMinna Nikkanen kohtaa Euroopan tämän hetken kovimpiin kuuluvan nimen, Sveitsin Nicole Bühlerin (478).

Muita kiinnostavia tapahtumia Kuortaneella:

Linda Sandblom (190) korkeudessa
Naisten keihäässä taistelua EM-paikoista
Eero Haapalan ja muiden pituusmiesten edesottamukset
Rikkooko Jaakko Laakso EM-rajan 800 metrillä?

http://www.kuortaneeneliittikisat.fi/index.php
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta