Maailman yleisurheilukerma kerääntynyt Osloon - isäntämaan tähdet ennätysten kimppuun


Etusuora: 15.06.2017 11:02Yleisurheilu
Maailman yleisurheilukerma kerääntynyt Osloon - isäntämaan tähdet ennätysten kimppuun
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Oslon Timanttiliigan osakilpailu järjestetään jälleen tänä iltana perinteitä pursuavalla Bislettin stadionilla. Osallistujalista on tuttuun tapaan kivenkova. Isäntämaa Norjan huippuyleisurheilijat tähtäävät useissa lajissa maailmanluokan tuloksiin.

Norjalaismailereit huudattavat kotiyleisöä

Viime kesän matkan Euroopan mestarilta Filip Ingebrigtsenilta odotetaan juoksussa kovaa aikaa. Syyskuussa Brysselissä peräti 3.32,43 juossut norjalainen kirmasi mailin Eugenessa toukokuun lopussa aikaan 3.53,23, joka kertoo kovasta alkukesän kunnosta. Norjalaista kirittää useita urallaan 3.30:n rajan alittaneita tähtiä, muun muassa Marokon Abdelaati Iguider ja Kenian Silas Kiplagat.

Oslon illassa järjestetään myöa perinteinen unelmamaili, mutta siihen saa osallistua vain alle 20-vuotiaat miehet. Kisan ykkösnimi on syyskuussa 17 vuotta täyttävä isäntämaan veljessarjan nuorin lenkki Jakob Ingebrigtsen. Huippulupaus juoksi Eugenessa toukokuun lopussa mailin alle 18-vuotiaiden maailmanennätyksen 3.58,07, johon odotellaan kohennusta tänään Bislettillä.

Daniel Ståhl voittojahdissa miesten kiekossa

Ruotsin Daniel Ståhl pamautti kuukausi sitten Hallessa peräti 68,07 ja on tämä jälkeenkin viskannut muutamia lähes samanmittaisia kaaria. Oslossa ruotsalaisen kanssa kilpaileva kovat tilastotulokset tänä vuonna heittäneet Jamaikan Fedrick Dacres (68,88) ja Liettuan Andrius Gudzius (68,61) ja Saksan veljespari, olympiavoittajat Christoph ja Robert Harting sekä Puolan hallitseva maailmanmestari Piotr Malachowski. Ennakkosuosikki on Gudzius, joka on viidessä viimeisessä kisassa ylittänyt 66 metrin rajan.

Miesten korkeuskisasta odotetaan kovatasoista

Mukana on lähes koko maailman kärkikaarti. Qatarin Mutaz Essa Barshim hyppäsi kesäkuun alussa Puolassa 237 ja lähtee tosissaan tänään jahtaamaan tosissaan 240:n rajaa. Kanadan hallitseva olympiavoittaja ja maailmanmestari Derek Drouin on takkuillut alkukaudesta, mutta miehellä on aineksia haastamaan Barshim. Vuonna 2014 ennätyksekseen peräti 242 ladannut Ukrainan Bohdan Bondarenko avaa kautensa Oslossa. Barshim, Drouin ja Bondarenko muodostivat viime kesänä Rion olympialaisten kärkikolmikon.

Karsten Warholm hyökkää Norjan ennätyksen kimppuun

Isäntämaan Karsten Warholm kiihdytti lauantaina kotimaassaan sileällä 400 metrillä uuden Norjan ennätyksen 44,87. 21-vuotiaan lupauksen pitkien aitojen Norjan ennätys on 48,49 viime kesän olympia-alkueristä, ja tähän aikaan odotellaan kohennusta Oslon illassa. Viron olympiakutonen Rasmus Mägi on juossut tänä vuonna 400 metrin aidat kahdesti: 49,38 Shanghaissa kuukausi sitten ja 49,25 Kawasakissa toukokuun lopulla. Warholmilla ja Mägilla on kovia kirittäjiä: Yhdysvaltain viime kesän olympiavoittaja Kerron Clement ja Turkin viime kesän olympiapronssimies Yasmani Copello.

Myös naisten pika-aidoissa saatetaan nähdä ennätystuloksia, kun Isabelle Pedersen hyökkää Norjan ennätyksen 12,74 kimppuun. Pedersen juoksi pika-aitojen ennätyksensä 12,83 kesäkuun alussa Ranskassa.

Huippuvireinen Dafne Schippers 200 metrillä

Tänään 25 vuotta täyttävä Dafne Schippers lähtee hakemaan 22 sekunnin alitusta. Hollantilainen juoksi 100 metriä sunnuntaina Hengelossa 1,3 metriä sekunnissa puhaltaneessa vastatuulessa aikaan 11,08, joten huippuaika on mahdollinen myös Oslossa.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta