Maanantain finaalit kestävysjuoksuissa - miesten esteet sekä naisten kymppi


Joonas Lehtinen: 24.08.2015 09:14Yleisurheilu
Maanantain finaalit kestävysjuoksuissa - miesten esteet sekä naisten kymppi
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Maanantaina kestävyysjuoksuissa finaalilajeina ovat naisten 10 000 metriä sekä miesten 3000 metrin esteet. Seuraavaksi luomme lyhyen katsauksen kumpaankin finaaliin.

Naiset 10 000m

Kympillä vaikuttaisi tilastojen valossa olevan etukäteen melko tasaiset asetelmat. Kärkiporukka on tällä verrattain harvakseltaan kisatulla matkalla aivan muutaman sekunnin sisällä. Etiopialaiset lienevät ennakkosuosikin asemassa, mutta kovan vastuksen antavat eittämättä Kenian joukkueen Vivian Cheriyot sekä Sally Kipyego. Myös Yhdysvalloilla on kisassa kovia menijöitä mukana. Tällä matkalla olympiamitalin vuonna 2008 saavuttanut Shalane Flanagan on jälleen innostunut tänä vuonna kilpailemaan radalla ja onkin tilastotuloksellaan aivan kärkinaisten joukossa. Myös Molly Huddle on nimi, joka kannattaa pitää mielessä mitalikahinoita pohtiessa. Huddle on tänä vuonna kisaillut säästeliäästi, mutta voitokkaasti. Naisen ainoa tappio on Lontoon timanttiliigan vitoselta, jossa hän sijoittui kilvan kakkoseksi. Euroopan kovimpina menijöinä kisaan karauttavat totuttuun tapaan Portugalin Sara Moreira yhdessä maannaisensa Ana Dulce Felixin kanssa. Portugalin naisten lisäksi Hollannin kaksikko Susan KuijkenJip Vastenburg omaa mahdollisuudet ainakin pistesijoille tällä raastavalla ratamatkalla.

Miehet 3000 metrin esteet

Alkuerissä ei juuri yllätyksiä nähty. Kaikki kenialaiset selvisivät odotetusti finaaliin, kuten myös heidän  kovin haastajansa Evan Jager. Jagerin lisäksi myös kaksi muuta yhdysvaltalaisjuoksijaa nähdään finaalissa. Puolan Krystian Zalewski on ainoa eurooppalainen estefinaalissa.

Alkueräjuoksujen perusteella kokeneet Ezekiel Kemboi sekä Brimin Kipruto tuntuivat pääsevän aika helpolla jatkoon. Kaiken urallaan voittanut Kemboi on Etusuoran papereissa suurin voittajasuosikki tälläkin kertaa. Loput mitalisijat jaetaan sitten todennäköisimmin kenialaisporukan kesken, ellei Jager todella pysty puikkaamaan itseään mitalikolmikkoon. Varmasti herkullinen estefinaali on luvassa iltapäivän ratoksi.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta