Mäkihypyn ja yhdistetyn kesä-SM-kisat viikonloppuna Kuopiossa - Kotimaan parhaimmisto paikalla


Puijon uusi rullahiihtorata on viikonloppuna kisakäytössä ensimmäistä kertaa.
Etusuora: 02.10.2020 14:35Mäkihyppy
Mäkihypyn ja yhdistetyn kesä-SM-kisat viikonloppuna Kuopiossa - Kotimaan parhaimmisto paikalla
Pujon mäkihyppytornit. Kuva: Picture by Anna Riege at https://www.flickr.com/photos/aenneken/ [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons
Mäkihypyn ja yhdistetyn kesä-SM-kilpailut kilpaillaan tulevana viikonloppuna 3.-4. lokakuuta Kuopion Puijolla. Kesä-SM-kilpailut järjestetään nyt toista kertaa peräkkäin Kuopiossa ja kilpailuissa on mukana molempien lajien kotimaan huiput. Puijon uudella rullaradalla päästään kilpailemaan ensimmäistä kertaa.

Yhdistetyn SM-mitaleista tullaan käymään kovaa kilpailua. Kotikenttäedun omaava Puijon Hiihtoseuran Ilkka Herola saa vastaansa muun muassa Jyväskylän Hiihtoseuraa edustavan Eero Hirvosen.

"Lähden hyvillä mielin korkkaamaan uutta rullarataa loistaviin olosuhteisin Puijolle. Toivon, että hyppy kulkee ja hiihto on nautintoa. Kesäkauden harjoittelu on mennyt hyvin, mäkipuolella on tapahtunut koko maajoukkueella kehittymistä ja siinä mielessä haastajia riittää, eikä mikään tule ilmaiseksi", Herola kertoo kisojen alla.

Yhdistetyn ykkösmiehellä Herolalla on puolustettavanaan sekä yhdistetyn Suomen mestaruus että joukkuemäen mestaruus.

"Näistä kultaa lähdetään hakemaan", jatkaa Herola.

Mäkihypyn kilpailuista odotetaan myös tulevan tasaisia. Mäkihyppymaajoukkuetta luotsaavalle, Kuopiosta kotoisin olevalle Janne Väätäiselle kesä-SM-kilpailut ovat ensimmäinen kilpailutapahtuma nykyisessä valmentajanpestissä. Väätäinen kertoo, että mäkimaajoukkue on saanut harjoitella ilman loukkaantumisia sekä terveenä, ja on valmis tulevan kauden haasteisiin.

"Tuntuma joukkueen tekemiseen on hyvä. Pojat ovat tehneet töitä hyvin ja odotettavissa onkin tasainen kilpailu. Antti Aallolle pitäisi löytyä useampiakin haastajia", toteaa Väätäinen.

Mäkimaajoukkue odottaa innolla pääsevänsä tositoimiin pitkän harjoittelukauden jälkeen kilpailukauden loppuessa lyhyeen keväällä koronaepidemian vuoksi.

Viikonlopun kilpailut käynnistetään lauantaina yhdistetyn kilpailuilla ja mäkihypyn osalta illansuussa hypätään HS70-mäessä parikilpailu ja HS100-mäessä joukkuemäen kilpailu. Joukkuekilpailuun on ilmoittautunut yhteensä 12 kolmihenkistä joukkuetta. Tyttöjen mäkihyppyharrastuksen suosion lisääntymisestä kertoo ennätysosanotto naiset 18-vuotiaiden sarjassa. Sunnuntaina SM-kilpailut jatkuvat mäkihypyn henkilökohtaisilla kilpailuilla.

Kilpailunjohtajana kesä-SM-kilpailuissa toimii  Tuomas Pursiainen.

Kilpailuihin on yleisöllä vapaa pääsy koronarajoitukset huomioiden.Tapahtuman järjestelyissä ja läpiviemisessä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön antamaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Kilpailuohjelma


Lauantai 3.10.

KloLaji ja Sarja
9:30Yhdistetyn mäkiosuus | HS70 N18 

10:15Yhdistetyn mäkiosuus | HS100 M18 

11:00Yhdistetyn mäkiosuus | HS127 M yleinen 

12:15Yhdistetyn hiihto N18 5km M18 10km
13:15Yhdistetyn hiihto M yleinen 10km
16:00Mäkihypyn parikilpailu | HS70, N/M18 (2-jäseniset joukkueet, tyttö/poika)

17:30Mäkihypyn joukkuemäki | HS100, M yleinen (3-jäseniset joukkueet)


Sunnuntai 4.10.

KloLaji ja Sarja
10:15Erikoismäki | HS70, N18
11:30Erikoismäki | HS100, M18 ja N yleinen
14:00Erikoismäki | HS127, M yleinen


Katso myös:

Lähde: Hiihtoliitto.fi
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta