Saksan pituushyppytähti tähtää kohti Tokiota Carl Lewisin valmennuksessa


Pituushypyn hallitseva maailmanmestari Malaika Mihambo saa valmentajakseen yleisurheilulegenda Carl Lewisin.
Veijo Vaakanainen: 31.05.2020 12:10Yleisurheilu
Saksan pituushyppytähti tähtää kohti Tokiota Carl Lewisin valmennuksessa
Malaika Mihambo. Photo: Dmitry Rozhkov / CC BY-SA
Saksan Malaika Mihambo oli viime kaudella maailman selvästi paras naispituushyppääjä. Hän voitti Dohassa pituushypyn maailmanmestaruuden ja hyppäsi hurjan ennätystuloksen 730. Hän tavoittelee kuitenkin entistä kovempaa tasoa ja siinä häntä auttaa yhdeksänkertainen olympiavoittaja Carl Lewis.

Mihambo kertoo, että pituushypyssä neljä olympiakultaa voittanut Lewis otti itse yhteyttä häneen. ”Olin yllättynyt. Tällaista tarjousta en luonnollisestikaan osannut odottaa”, Mihambo kertoo Bild am Sonntag –lehden haastattelussa.

Lewis ei kuitenkaan ole ainoa uusi kiinnitys Mihambon valmennustiimiin. Hänen lisäkseen nimittäin myös 100 metrin entinen maailmanennätysmies Leroy Burrell liittyy Mihambon taustajoukkoihin. Mihambo kertoo, että hän haluaa lunastaa täyden potentiaalinsa pituushypyn lisäksi myös pikajuoksussa.

Koronatilanteen niin salliessa Mihambo muuttaa elokuussa Lewisin ja Burrellin luo Houstoniin. ”Koen, että juuri nyt on oikea aika tällaiselle suurelle askeleelle. Haluan kehittyä niin urheilijana kuin ihmisenäkin”, Mihambo perustelee päätöstään.

Lähde: welt.de
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta