Davosissa upealla kakkossijalla kautensa avannut Manificat: ”En ole kyennyt ladulle aiemmin”

Moninkertainen arvokisamitalisti Maurice Manificat on hakenut kuntoaan, ja avasi siksi kautensa vasta Davosissa. Ranskalainen sijoittui 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa upeasti toiseksi. Voiton vei Venäjän Jevgeni Belov.
Joona Klemi: 16.12.2018 13:50Hiihto
Guillaume Baviere from Copenhagen, Denmark [CC BY-SA 2.0], via Wikimedia Commons
32-vuotiaan ranskalaisen poissaolon syy oli pitkään mysteeri. Tänään Maurice Manificat kuitenkin kertoi Expressenille, että ongelmat ovat olleet lähinnä henkisellä puolella.

- Ehkä elämästä ylipäätään tuli vain liian raskasta. Se tuntui hirveältä enkä voinut asettua lähtöviivalle kauden avauksessa.

Manificat oli ilmoittautunut jo maailmancup-kauden avaukseen Rukalle, mutta vetäytyi lopulta kilpailusta.

- Olin hidas ja väsynyt koko ajan siellä, vaikka en edes treenannut. Otin tauon siihen paikkaan ja hain uutta alkua kaudelle. Se myös auttoi.

Nyt Manificat voi taas hyvin ja on valmis kilpailemaan, kuten Davosin 15 km osoitti. Kilpailujen seuraaminen sivusta oli myös antoisaa ja jopa kasvatti miehen motivaatiota.

- Rakastan tätä lajia, ja olen ollut onnellinen saadessani seurata kisoja. Löysin myös uudelleen himon kilpailemiseen kannustaessani muita ranskalaisia.

Maurice Manificat (4.4.1986)

Maurice Manificat on viisinkertainen arvokisamitalisti. Ainoa henkilökohtainen mitali on 15 kilometrin vapaan hiihtotavan hopea vuoden 2015 Falunin MM-kisoista.

Maailmancupissa Manificat on noussut palkintopallille henkilökohtaisissa kisoissa peräti 28 kertaa ja yhdeksästi voittajana. Lisäksi Manificat on ollut kahdesti kolmen joukossa maajoukkueen kanssa.

Davos 15 km (v) – Tulokset

Kilpailun voittoon hiihti Venäjän Jevgeni Belov. Voitto oli venäläisen uran ensimmäinen maailmancupissa. Toiseksi sijoittui Manificat alle sekunnin Beloville hävinneenä. Kilpailun paras suomalainen oli Iivo Niskanen, joka nappasi sijan 13. Sijoitus oli Niskasen paras sijoitus vapaan tyylin väliaikalähtökilpailussa maailmancupissa.