Maratonin kaksinkertainen maailmanmestari viritteli kuntoaan Limingassa


Etusuora: 05.07.2015 13:49Yleisurheilu
Maratonin kaksinkertainen maailmanmestari viritteli kuntoaan Limingassa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Maratonin kaksinkertainen maailmanmestari ja olympiahopeamitalisti Abel Kirui viritteli kuntoaan Pekingin MM-maratonille Limingassa. Kirui taivalsi lauantaina Rantalakeusjuoksussa 10 kilometriä aikaan 28.45,6. Aika on todella kova Suomen maaperällä juostuna, mutta Kiruin tasoiselle juoksijalla "peruskauraa". Kiruin maantiekympin ennätys on 27.59.

[caption id="attachment_4073" align="alignleft" width="245"]Abel Kirui. Kuvaaja: Patrik Mattson Abel Kirui. Kuvaaja: Patrik Mattson[/caption]

Kiruin valinta Kenian kivikovaan maratonin MM-joukkueeseen ei ole vielä varma. Kirui suuntaa tästä kohti Yhdysvaltoja ja puoli maratonia, missä hän antaa viimeiset näytöt kunnostaan.


- Juttelin tällä viikolla erään liiton henkilön kanssa, että menen Suomeen kilpailemaan. Hän sanoi, että kerromme valinnat sen jälkeen, Kirui totesi YLE Urheilulle.

Naisten kilpailun voitti Johanna Peiponen kovalla ajalla 33.07,0.

Yle Urheilu
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta