Marit Björgen palaa kilpaladuille – tähtää kohti Vasaloppetia


2000-luvun hiihdon suurin tähti Marit Björgen palaa jälleen ensi talvena kilpaladuille tavoitteenaan menestyä Vasaloppetissa.
Veijo Vaakanainen: 26.05.2020 20:41Hiihto
Marit Björgen palaa kilpaladuille – tähtää kohti Vasaloppetia
Kuva: Ruka Nordic -kuvapankki
Marit Björgen päätti uransa olympiatalveen 2018, jolloin hän kruunasi uransa voittamalla 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan olympiavoiton. Monet uskoivat, että Björgen olisi vetäytynyt lopullisesti hiihtoladuilta, mutta nyt norjalainen hiihtolegenda on päättänyt palata takaisin kilpaladuille.

Björgenin tavoitteena on menestyä ensi kaudella Vasaloppetissa, eli pitkän matkan hiihdon kirkkaimmassa kruununjalokivessä. Hän harjoittelee kohti ensi talven kilpailua yhdessä pitkän matkan hiihdon legendojen Anders ja Jørgen Auklandin ja heidän Team Ragde Eiendom –joukkueensa kanssa.

Björgenin on siis tarkoitus osallistua ensi kaudella ainakin Vasaloppetiin. Hän ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta osallistua myös toiseen pitkän matkan hiihdon klassikkokilpailuun Marcialongaan. Lisäksi myös osallistuminen Norjan mestaruuskisoihin on mahdollista.

”Olen ollut kaksi vuotta poissa kuvioista ja kaivannut tavoitetta, jota kohti tavoitella”, Björgen kertoo NRK:lle ja toteaa lisäksi, että hänellä on kunnianhimoisia tavoitteita, kun hän pukee kilpailuliivin päällensä.

Björgenin on tarkoitus harjoitella vähemmän määrää kuin aiemmin kilpauransa aikana, mutta harjoittelu keskittyy nimenomaan Vasaloppetissa menestymiseen. Jørgen Aukland uskookin, että Björgenillä on mahdollisuudet olla mukana aivan terävimmässä kärkitaistossa.

Lähde: NRK
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta