Johanna Matintalo hiihti upeasti kolmanneksi Tour de Skin sprintissä


Suomi sai uuden podiumhiihtäjän maastohiihdon maailmancupissa, kun Johanna Matintalo hiihti Saksan Oberstdorfissa perinteisen hiihtotavan sprintissä kolmanneksi Tour de Skin neljännessä osakilpailussa.
Etusuora: 01.01.2022 14:25Hiihto
Johanna Matintalo hiihti upeasti kolmanneksi Tour de Skin sprintissä
Kuva: Teemu Moisio (Ruka Nordic -kuvapankki)
Johanna Matintalo
Tour de Ski jatkui suomalaisnaisten osalta upeasti lauantaina Oberstdorfissa. Johanna Matintalo otti uransa ensimmäisen palkintopallipaikan perinteisen hiihtotavan sprintissä vakuuttavaan tapaan. Matintalo oli nopein karsinnassa ja eteni puolivälierästä ja välierästä varmasti jatkoon.

Finaalissa Matintalo kontrolloi tapahtumia joukon kärkipaikalla, mutta joutui päästämään viimeisessä nousussa kaksi hiihtäjää edelleen.Venäjän Natalia Neprjajeva kiri lopussa voittoon ennen Ruotsin Johanna Hagströmiä. Matintalon loppukiri oli väkevä, sillä rinnalla häntä kiritti Slovenian sprinttitykki Anamarija Lampic.

Puolivälierävaiheessa nähtiin suurta dramatiikkaa, kun Ruotsin Frida Karlsson kiilasi Touria johtaneen Jessie Digginsin eteen kaataen tämän. Karlsson hylättiin ja häi sai Tourin kokonaiskilpailuun kolmen minuutin aikasakon. Aiksakon myötä Karlsson on ulkona kokonaiskilpailun kärkitaistosta. Diggins putosi kaatumisensa myötä välierästä ja bonussekunnit jäivät haaveeksi.

Matintalon lisäksi suomalaisista selvisivät välieriin Anne Kyllönen ja kiertueen kokonaisvoitosta taisteleva Kerttu Niskanen.

Niskanen jatkaa kokonaiskilpailun toisella sijalla. Pärmäkoski on neljän osakilpailun jälkeen seitsemäntenä, Matintalo nousi yhdeksänneksi ja Kyllönenkin on mainiosti sijalla 15.Naisten sprintti (p) finaali

#UrheilijaTulos
1.Natalia Neprjajeva2.36,41
2.Johanna Hagström 🇸🇪+0,32
3.Johanna Matintalo 🇫🇮+0,86
4.Anamarija Lampic 🇸🇮+1,29
5.Mathilde Myhrvold 🇳🇴+4,22
6.Tatiana Sorina+7,53


Katso myös: Tour de Skin ohjelma ja tilanne
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta