Kohu on valmis - 18-vuotias kultamitalisuosikki ei saa juosta päämatkaansa Tokion olympialaisissa liian korkean testosteroniarvon takia


Namibian 18-vuotiaat pikajuoksijat Christine Mboma ja Beatrice Masiligi ovat säväyttäneet tänä vuonna yleisurheiluyleisöä hurjilla ajoillaan.
Etusuora: 02.07.2021 11:53Yleisurheilu
Kohu on valmis - 18-vuotias kultamitalisuosikki ei saa juosta päämatkaansa Tokion olympialaisissa liian korkean testosteroniarvon takia
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Christine Mboma juoksi keskiviikkona Puolassa 400 metrillä alle 20-vuotiaiden ME-ajan 48,54, ja myös Beatrice Masilingi on alittanut tänä vuonna kahdesti 50 sekunnin rajan. Mboma on 400 metrillä kauden maailmantilaston ykkönen. Toisena tilastossa on puolustava olympiavoittaja Shaunae Miller-Uibo yli puoli sekuntia hitaammalla ajalla 49,08.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto Wordl Athletics ei kuitenkaan anna näiden kahden superlahjakkuuden juosta päämatkaansa 400 metriä heinäkuun lopulla käynnistyvissä Tokion olympialaisissa.

Syy Mboman ja Masilingin poistamiselle 400 metrin lähtöluettelosta on heidän korkeat testosteroniarvonsa. Ennakkotapaukset aiemmilta vuosilta ovat osoittaneet, että naisurheilijan korkea testosteroniarvo antaa poikkeuksellisen paljon hyötyä nimenomaan 400 metrin juoksussa.Mboma ja Masilingi saavat kuitenkin halutessaan juosta Tokiossa 200 metriä. Tässä lajissa he eivät kuitenkaan lukeudu maailman kärkijuoksijoihin. Masilingi juoksi tiistaina 200 metrin ennätyksensä 22,67. Mboman ennätys matkalla on myös 22,67 kesäkuun alusta.

Lähde: namibian.com.na
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta