Venäläisjuhlat Toblachin miesten 15km kilpailussa - peräti neljä venäläistä seitsemän parhaan joukkoon


Toblachin miesten 15km kilpailusta odotettiin Norjan Sjur Roethen, Martin Johnsrud Sundbyn ja Maurice Manificatin välistä voittotaistoa, mutta kuten naisten kisassa aikaisemmin, myös miehissä nähtiin todelliset venäläisjuhjat!
Etusuora: 30.12.2018 16:58Hiihto
Venäläisjuhlat Toblachin miesten 15km kilpailussa - peräti neljä venäläistä seitsemän parhaan joukkoon
Sergei Ustiugov hiihti kauden normaaliin tasoonsa nähden jopa ilmiömäistä vauhtia ja kepitti sekä Maurice Manificatin että kovat norjalaiset reilulla erolla. Manificat, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Roethe ja Dario Cologna jäivät kaikki kilpailun voittaneesta Ustiugovista yli 40 sekunnin päähän. Ustjugov loukkasi alkukaudesta kätensä ja oli pitkään poissa kilpailuista.

Venäläisten loistavan päivän kruunasivat kolmanneksi sijoittunut Alexander Bolshunov, neljänneksi venynyt Andrey Melnichenko ja seitsemänneksi sijoittunut Denis Spitsov.

Kovien venäläisten väliin toiseksi onnistui selviytymään Norjan Simen Hegstad Krueger. Kilpailun suurin yllättäjä oli Ranskan Clement Parisse, joka ylsi uransa parhaimpaan sijoitukseen jääden vain puoli minuuttia kärjestä ja sijoittui kuudenneksi.

Ustiugov oli ennen 15 kilometrin kilpailua Tourin kokonaiskilpailussa noin minuutin perässä kärkeä, mutta nousi nyt komeasti kohti kärkisijoja. Tilanne miesten kokonaiskilpailun kärjessä muuttui nyt todella mielenkiintoiseksi, sillä erot eivät missään nimessä ole kymmenen parhaan joukossa suuria.

Suomalaisista parasta vauhtia kilpailussa piti Ristomatti Hakola, joka jäi kuitenkin lähes kaksi minuuttia kärjestä. Matti Heikkinen oli sprintin jälkeen kokonaiskilpailun sijalla 101. peräti 1.14.8 kärkeä perässä, eikä tilanne helpottunut tänään, kun eroa Ustiugoviin syntyi 2.11.5.

Kokonaiskilpailua sprintin jälkeen johtanut Johannes Hoesflot Klaebo jäi 15km distanssikilpailussa sijalle 12. ja eroa voittajaan syntyi 46.8 sekuntia. Näin ollen Klaebo putosi myös kokonaiskilpailussa selkeästi alemmaksi, mutta kovana sprintterinä hän on edelleen hyvin mukana kokonaiskilpailun voittotaistossa.

Miesten kokonaiskilpailun kannalta sunnuntain suurimpiin onnistujiin kuului ehdottomasti myös Bolshunov, joka oli sprintin jäljiltä vain noin 20 sekuntia kärkeä perässä. Sunnuntain hyvä hiihtovauhti tietää sitä, että molemmat venäläiset sekä Klaebo taistelevat juuri nyt tiukimmin koko Tour de Skin voitosta.

Miesten kokonaiskilpailun virallinen tilanne ei ole vielä selvillä. Päivitämme sen sivuillemme myöhemmin.

Lue myös: Tour de Ski 2018-2019 | Katso Ohjelma, Tulokset & Loppunousu

Toblach 15 km (v)

1.Sergei Ustiugov30:34.1
2.Simen Hegstad Krueger 🇳🇴+12.2
3.Alexander Bolshunov+21.9
4.Andrey Melnichenko 🇳🇴+27.4
5.Didrik Toenseth 🇳🇴+28.0
6.Clement Parisse 🇫🇷+30.1
7.Denis Spitsov+33.7
8.Calle Halfvarsson 🇸🇪+43.0
9.Florian Notz 🇩🇪+44.9
10Martin Johnsrud Sundby 🇳🇴+45.2
11.Dario Cologna 🇨🇭+47.6
12.Johannes Hoesflot Klaebo 🇳🇴+46.8
13.Finn Haagen Krogh 🇳🇴+48.6
14.Maurice Manificat 🇫🇷+52.9
14.Alex Harvey 🇨🇦+52.9
16.Roethe Sjur 🇳🇴+56.2

Suomalaiset:
47. Ristomatti Hakola +1:47.2
63. Matti Heikkinen +2:11.5
86. Lauri Vuorinen
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta